5 Anti aging tips

Mooi en gezond oud worden. Dat is wat we allemaal willen. In dit artikel bespreken we vijf tips die zorgen voor een vertraging van het verouderingsproces van de huid.

Mooi oud worden

Het liefst willen we allemaal voor altijd jong en vitaal blijven. Maar omdat dat toch niet gaat lukken is gezond en mooi oud worden een wens van mensen die al zo oud is als de mensheid zelf. Het ouder worden zelf kunnen we nog altijd niet stoppen, maar het verouderingsproces van onze huid, en daarmee het ontstaan van rimpels en lijntjes is iets wat we wel kunnen vertragen. En dat tot geluk van menig vrouw én man. Hieronder enkele anti aging tips.

Supplementen gebruiken

Bij het tegengaan van ouderdomsverschijnselen van je huid denk je wellicht enkel aan het gebruik van crèmes en hydraterende smeersels. Er zijn echter ook andere manieren, zoals het gebruik van supplementen. Een zo’n anti aging supplement is het nr supplement. In dit supplement, dat verkrijgbaar is bij DQA Health, zit een stof dat NAD+ heet. Door deze stof, die van nature in ons lichaam voorkomt, op peil te houden wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd.

De huid hydrateren

Een droge huid gaat sneller rimpelen. Zorg daarom dat de huid niet uitdroogt. Dat kun je bijvoorbeeld bewerkstelligen met het aanbrengen van hydraterende crèmes. Dit soort crèmes zorgen ervoor dat de huid het vocht beter vasthoudt en dus minder snel uitdroogt. Te lang douchen of badderen zorgt overigens ook voor uitdroging van de huid. Minder lang douchen is dus ook belangrijk om de huid zo lang mogelijk een jonge look te laten houden.

Drink voldoende

Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit vocht. En daarmee is vocht ook van groot belang voor je huid. Drink je te weinig, dan wordt het vochtverlies dat er altijd is (bijvoorbeeld vanwege transpiratie en toiletbezoek) onvoldoende aangevuld. Je huid kan daardoor uitdrogen en minder soepel worden. Dat werkt rimpels in de hand. Drink daarom voldoende water zodat er voldoende vocht in het lichaam is om de huid mooi te houden.

Gebruik zo min mogelijk alcohol

Misschien niet leuk om te horen, maar alcohol is niet goed voor je huid. Het droogt de huid uit. Gebruik je dus veel alcohol, dan zorg je ervoor dat de huid veel uitdroogt. En dat leidt tot meer rimpels. Wil je rimpels dus voorkomen, beperk dan je alcoholconsumptie.

Zonnebrandcrème

“Wat zie jij er lekker bruin uit!” Nou, voor je huid is dat helemaal niet zo lekker! De UV-stralen van de zon zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering. Zorg daarom dat je je huid voldoende beschermd tegen zonlicht door het gebruik van sunblock.

Houd je je aan deze anti aging tips dan heb je een goede kans dat je huid er langer jong en vitaal uitziet. Bovendien zijn veel van de tips ook gewoon nuttig voor een gezonde levensstijl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general