5 tips om je huid gehydrateerd te houden

Voelt jouw huid ook zo droog aan, alsof het echt dorst heeft en snakt naar water? Dat is niet gek, zeker niet in de zomer wanneer de zon volop schijnt. Zo lekker als dat zonnetje is, het zorgt er ook voor dat je huid uitdroogt. Met andere woorden: je huid verliest te veel vocht en voelt daardoor droog en strak aan. Je huid heeft dan een tekort aan vocht. Maar wat kun je doen om je huid weer lekker te laten voelen? Hier zijn 5 tips om je huid beter te hydrateren. Lees verder!

Drink meer water!

Het klinkt misschien simpel, maar genoeg water drinken is echt de basis voor een gezonde huid en lichaam. Zeker als het droog is buiten, moet je echt meer water drinken. Probeer minder frisdrank, koffie en alcohol te drinken, want die drogen je uit. Ben je een roker? Probeer dan zeker in die droge tijden minder te roken; nicotine zorgt namelijk ook voor uitdroging. En waarom zou je niet meteen een poging doen om helemaal te stoppen met roken? Het veroorzaakt zoveel problemen die je kunt voorkomen door op tijd te stoppen.

Gebruik hydraterende ingrediënten

Ga daarnaast voor verzorgingsproducten met ingrediënten die je huid goed hydrateren en helpen om het vocht vast te houden. Stoffen als collageen met hyaluronzuur, algenextract, plantaardige suikers en aminozuren zijn ideaal. Deze slaan het vocht in je huid op en voorkomen dat het uitdroogt. Kijk wel even goed naar welke producten je kiest, want die moeten passen bij jouw huidtype. Luister dus naar wat je huid nodig heeft!

Bescherm je huid tegen UV-stralen

UV-stralen zijn niet alleen slecht omdat ze je kunnen verbranden, maar ze drogen je huid ook uit. Gebruik dus altijd een vochtinbrengende crème met zonnefactor, ook als het bewolkt is. Smeer jezelf gedurende de dag opnieuw in om je huid te beschermen en gehydrateerd te houden, want UV-stralen kunnen zelfs door ramen heen komen. Er zijn ook speciale zonnebrandcrèmes voor je gezicht, dus vergeet ook de kwetsbare delen zoals je oren niet.

Ga verdamping tegen

Om te stoppen dat je huid uitdroogt doordat vocht verdampt, moet je producten gebruiken die je huid sterker maken. Er kan veel vocht verloren gaan door iets wat we ‘Trans-Epidermal Water Loss’ noemen, dus zorg dat je producten pakt die daar speciaal voor bedoeld zijn.

Voorkom het sneeuwbaleffect van dehydratatie

Wist je dat het een domino-effect kan veroorzaken als je te weinig vocht binnenkrijgt? Hierbij kan je huidbarrière zwakker worden, wat weer roodheid en irritatie kan geven. Je moet dus genoeg water drinken, hydraterende serums gebruiken en vaak genoeg een vochtinbrengende crème opdoen om je huid te beschermen tegen uitdroging en lekker gezond te houden. Met deze tips moet het wel lukken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general