Handgrepen en beugels

Wandbeugels en handgrepen bieden extra steun in en rond huis, die u goed kunt gebruiken als u wat slechter ter been bent of wat onzekerder beweegt. Bijvoorbeeld in de hal bij het aan en uittrekken van de schoenen, bij de trap als extra greep bij de eerste opstap, eind van de trap bij de laatste trede, in het toilet voor gemakkelijk gaan zitten en weer opstaan, en natuurlijk de badkamer. Er zijn trouwens ook speciale beugels voor buiten veelal in een donkere kleur uitgevoerd.

Handgrepen met montage of zuignappen

Handgrepen en wandbeugels zijn er in verschillende maten, materialen en kleuren. Het grootste verschil is de montage: ze kunnen permanent en veelal met schroeven worden bevestigd, maar er zijn ook handgrepen met zuignappen voor gladde ondergrond (voor langdurig of permanent gebruik zijn deze niet te verkiezen).

Traphandgreep

Een traphandgreep is een perfecte vaste oplossing voor iedereen wiens trapleuning niet helemaal tot beneden doorloopt, of wie graag aan beide zijden van de trap houvast wil hebben. Ze worden geleverd in sterk en duurzaam metaal en met grote rand voor stevige montage en hebben een royale lengte van 67 cm.

Pakpaal

Een pakpaal met handgreep wordt veel gebruikt in de badkamer. Hij heeft een zwenkbare handgreep die op iedere 45 graden vastklikken en op vier verschillende hoogtes vast is te pakken. De pakpaal kan in vrijwel elke ruimte gemonteerd worden en kan ook geklemd worden tussen plafond en vloer zodat deze flexibeler gebruikt kan worden. Er is geen gereedschap nodig bij installatie en hij wordt compleet geleverd. De rubberen bescherming aan de boven- en onderkant zorgt ervoor dat hij bij de installatie niks kan beschadigen. De pakpaal is in hoogte verstelbaar en ook in twee delen te scheiden om gemakkelijk op te bergen of zelfs mee te nemen.

Wandbeugel toilet

Voor steun bij het gaan zitten en opstaan van het het toilet is er een speciale beugel. Deze is tevens opklapbaar zodat hij niet in de weg hangt als hij niet wordt gebruikt. Aangezien de toiletrolhouder vaak op een moeilijke plaats hangt voor ouderen, is de beugel ook uitgevoerd met een toiletrolhouder die dan handig dichtbij is voor gebruik. Ook bij het opklappen blijft de rol op haar plaats.

Hoe kiest u handgrepen en wandbeugels?

Als u een greep kiest is het belangrijk hoe de greep wordt geplaatst, horizontaal, verticaal of onder een hoek.

  • U plaatst de handgreep verticaal daar waar gewoon wat extra steun nodig is. In de douche, naast de trap, naast het bad enzovoort.
  • Horizontaal wordt de greep geplaatst waar u langs de greep loopt en wat extra steun zoekt. Over horizontale beugels kan dan (bijv. in de badkamer) ook de handdoek worden gehangen om te drogen.
  • Waar u de greep gebruikt voor zitten en opstaan, plaatst u hem onder een hoek. De beweging is dan een combinatie van zowel naar voren als naar boven, en daar werkt een onder een hoek geplaatste beugel het beste.

Er zijn ook diverse lengtes. In principe is het altijd te verkiezen om een wat langere greep te plaatsen. Zowel verticaal maar zeker ook horizontaal. Bij het schuin plaatsen van de greep is het altijd te verkiezen een zo lang mogelijke greep te plaatsen. Hier kan dan vanuit zit tot stand de gehele beugel worden gebruikt.

Handgrepen en wandbeugels veilig bevestigen

Aangezien een wand altijd iets poreus kan zijn, of door de structuur niet perfect glad, en aangezien een zuignap altijd iets kan lekken is het risico groot dat over een bepaalde periode de greep met zuignap haar bevestiging verliest. Advies is dan ook om altijd een greep met zuignap aan te schaffen met een officieel keurmerk en evt. met een indicator hoe stevig de greep nog vast zit!  Tevens dient u de greep voor gebruik altijd te controleren, en regelmatig opnieuw vast te zetten.

Tomzorg levert alleen hoogwaardige en officieel gekeurde handgrepen, en de handgrepen met zuignap (indien juist geplaatst op een gladde wandtegel) met een gegarandeerde zuigkracht van 70 kilo per zuignap.

Tomzorg levert nooit handgrepen met montagematerialen. Aangezien elke muur een andere montage vraagt is het aan de monteur om voor uw specifieke situatie de juiste bevestigingsmaterialen te kiezen.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general