Babybad: maak een veilige & comfortabele keuze voor je kleintje

Een babybad omschrijft eigenlijk precies wat het is: dit is een bad speciaal gemaakt voor baby’s. Het maakt het voor nieuwe ouders een makkelijke manier om je baby of peuter te wassen. Vaak gebruik je een babybad op standaard omdat dit veel prettiger is voor je rug. Een babybad is daarnaast vaak voorzien van anatomische rondingen die gemaakt zijn om je baby stabiel (en vooral veilig!) in bad te doen. Bovendien beschikken babybadjes vaak over handige snufjes en mogelijkheden die erg belangrijk zijn voor kleine kindjes; denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde thermometer of een anti-slipbodem.

Waar let je op bij het kopen van een babybadje?

Voor je baby wil je alleen het beste! En dat snappen we. Waar let je precies op bij het kopen van een babybadje? En wat is dan voor jou het beste babybadje? Dat verschilt voor iedereen. Met onderstaande punten belichten we in ieder geval enkele belangrijke aspecten die voor veel ouders belangrijk en relevant zijn.

Veiligheid

Eigenlijk met afstand het belangrijkste punt: veiligheid. Water en kinderen is altijd een combinatie waarbij je moet oppassen. Je wilt dus absoluut dat je badje veilig is. Natuurlijk bedoelen we dan dat het badje aan de standaard eisen voldoet zoals een CE keurmerk (alles wat verkocht wordt in Nederland moet hier aan voldoen, maar het wil nog wel eens voorkomen dat dit niet het geval is, dit is voornamelijk het geval bij geïmporteerde artikelen uit verre landen die voor niet realistische prijzen worden verkocht; dit is een kenmerk, let hier in ieder geval op 😉). Verder wil je dat:

  • Het badje idealiter is voorzien van Anti-slip oppervlak
  • Het badje stevig en stabiel is
  • Afgeronde (en dus geen scherpe) randen heeft
  • Een inleg om je kindje stabiel in te houden (deze inleg kan eruit zodra je kindje wat groter is)

De gebruikte materialen

Let ook op gebruikte materialen.

  • BPA-vrij: Kies voor materialen die veilig zijn voor de gevoelige huid van je baby.
  • Duurzaamheid: Het materiaal moet duurzaam en makkelijk te reinigen zijn.

Extra handigheidjes & functionaliteiten

Een handig snufje is een ingebouwde thermometer. Uiteraard kun je ook kiezen voor een losse badthermometer, maar er zijn modellen die een ingebouwde thermometer hebben. Het weten van de juiste temperatuur van het water is belangrijk, je wilt tenslotte niet een te koud of te warm bad hebben. Verder (en dit is logisch, maar we benoemen het toch even) wil je dat je bad is voorzien van een afvoerstop/plug zodat je het badje makkelijk en snel kunt legen.

Wat vinden andere ouders?

Net als bij heel veel andere producten zeggen de gebruikerservaringen (dus reviews) veel over een product. Het is altijd belangrijk om deze beoordelingen wel echt te scannen / lezen. Er staan namelijk altijd beoordelingen tussen die niet relevant voor het betreffende product zijn. Als de bezorger te laat is en de betreffende beoordeling geeft daarvoor een 1 dan haalt dat het productcijfer naar beneden, maar dat heeft dus helemaal niets met de kwaliteit te maken. Lees dus echt een aantal beoordelingen. Een goede manier is om de 10 meest recente beoordelingen te lezen en je oordeel op basis van die beoordelingen te vormen.

Welke soorten babybadjes zijn er?

Babybadjes zijn er in tallozen uitvoeringen, kleuren en maten. Maar wist je dat er eigenlijk maar 2 soorten babybadjes zijn? De meeste ouders gebruiken een babybadje met standaard. Waarom? Het is makkelijk. Het badje zit dan op de perfecte hoogte om je baby te wassen zonder dat je last van je rug krijgt. De meest gekozen babybadjes zijn dus de babybadjes met standaard. Als variant hierop heb je ook een opvouwbaar babybad; maar dat komt eigenlijk op hetzelfde idee neer. De meeste babybadjes bestaan uit twee delen, waarbij de standaard is in te klappen en dus opvouwbaar is.

Waarom is een babybad belangrijk?

Het baden van je baby is meer dan alleen maar een routine voor hygiëne; het is een moment van binding, waarbij je baby het heerlijke gevoel van warm water leert waarderen en je als ouder de gelegenheid hebt om te genieten van intieme momenten met je kind. Een goed ontworpen babybadje zorgt ervoor dat dit proces soepel en plezierig verloopt.

Wat kost een babybadje?

Wanneer je als (nieuwe) ouder een kleintje hebt gekregen word je geconfronteerd met veel kosten. Je hebt veel spullen nodig en veel dingen kunnen ook duur zijn. Gelukkig valt dit met een babybadje wel mee. Afhankelijk van je wensen en eisen kan de prijs natuurlijk oplopen maar een functioneel basismodel ben je vandaag de dag een euro of 40 á 50 voor kwijt. Dit is dan inclusief standaard. Wil je een hipper model van een A-merk? Dat kan ook, maar dan ga je vaak richting het dubbele. Wat je kiest is persoonlijk en voor iedereen anders.

Wat zijn interessante keuzes voor een babybadje?

Omdat er erg veel keuze is en om je een handje te helpen heeft ons team de meest populaire babybadjes onder de loep genomen. Hieronder vind je de meest gekozen modellen van 2024.

Luma Babybad

Het Luma babybadje is een prachtig voorbeeld van modern design gecombineerd met functionaliteit. Met zijn minimalistische vormgeving past het perfect in hedendaagse huishoudens en zorgt het tegelijkertijd voor een comfortabele badervaring voor de kleintjes. De zachte contouren bieden optimale ondersteuning, waardoor het zelfs voor pasgeborenen veilig en geruststellend aanvoelt. Wat opvalt aan het Luma badje is de aandacht voor details: de antislip-bodem zorgt voor extra veiligheid, en de geïntegreerde afvoer maakt het legen na gebruik eenvoudig en handig. Een nadeel zou kunnen zijn dat het, vanwege zijn stevige constructie, wat meer opslagruimte in beslag neemt in vergelijking met opvouwbare alternatieven. Desalniettemin is het Luma babybadje zowel stijlvol als functioneel, waardoor het een uitstekende keuze is voor moderne ouders die het beste willen voor hun baby.

Bestel het Luma babybad vertrouwd bij de volgende webshops:


Stokke Flexi bad

€59,00
€69,00
Op voorraad

Stokke’s Flexi Bath is een meesterwerk van modern design en functionaliteit. Een van de meest opvallende kenmerken is de opvouwbaarheid, waardoor opslag en reizen met het badje een fluitje van een cent worden. Hierdoor is het ideaal voor gezinnen met beperkte ruimte of voor degenen die vaak onderweg zijn. De stevige constructie voelt veilig aan, en de badkuip biedt voldoende ruimte voor baby’s om comfortabel te spelen en te badderen. De geïntegreerde, anti-slip bodem verhoogt de veiligheid, waardoor ouders gemoedsrust hebben. Een klein nadeel kan zijn dat er geen ingebouwde afvoer is, maar dit doet niet af aan de algehele kwaliteit en gebruiksgemak van het product. Al met al is de Stokke Flexi Bath een prachtige combinatie van design en praktisch nut, waardoor het een topkeuze is voor ouders die op zoek zijn naar een stijlvol en functioneel babybadje.

Bestel het Stokke Flexi bad vertrouwd bij de volgende webshops:

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general