Antislipmat in de douche: voor meer veiligheid tijdens het douchen

Het gebruik van een antislipmat in de douche geeft een veiliger gevoel tijdens het douchen. Wanneer iemand aan het douchen is wordt de vloer nat. Door een natte vloer en de gladde tegels op de vloer kan dit erg gevaarlijk worden (glad!). Dat is de reden dat veel (vaak wat) oudere mensen een antislipmat onder de douche willen gebruiken. Dit kan namelijk gevaarlijke en vervelende situaties voorkomen.

Wanneer gebruikt u een antislipmat?

De antislipmat is vooral aan te bevelen in de vochtige ruimtes in huis met gladde oppervlaktes zoals tegels. Dat is in eerste instantie natuurlijk de badkamer. U gebruikt hem dan als een soort matje in de douche ruimte, of in een badkuip.

antislipmat douche
Een antislipmat in een douche

U kunt een antislipmat gebruiken waar u wilt; op planken en lades in huis, maar ook op een dienblad (bijvoorbeeld van uw rollator), in de auto op het dashboard, camper, op de boot enz. Antislip werkt ook goed onder tapijten of vloerkleden die op een gladde ondergrond liggen, zoals parket of laminaat. Wij richten ons hier echter op antislipmatten die de veiligheid onder de douche verhogen.

Het gebruik van een antislipmat in bad

Het meest voor de hand liggende is om een antislipmat onder de douche te gebruiken. De meeste mensen zullen namelijk douchen onder hun douche. Het kan echter ook zo zijn dat u liever een antislipmat in de badkuip heeft omdat u in de badkuip een douche neemt. Let dan goed op de maatvoering zodat ie goed in de badkuip past. Een andere reden waarom u een antislipmat in de badkuip wilt is omdat u een klein kindje heeft die erg bewegelijk in de badkuip rondloopt. Wanneer de bodem niet voorzien is van een antislipmat is de bodem erg glad en zorgt ervoor dat het kindje kan uitglijden. Het gebruik van deze oplossing zorgt ervoor dat uw kindje meer grip heeft en dus niet kan vallen of uitglijden.

antislipmat in bad

Verschillende soorten antislipmatten

Antislipmatten zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Zoals duidelijk is geworden zin er antislipmatten voor in de douche en antislipmatten voor in bad. De meeste soorten zijn gemaakt van siliconenrubber, ze bevatten geen giftige stoffen. Een mat heeft altijd een zachte en sponsachtige textuur. Het materiaal is duurzaam en laat zich goed reinigen

  • stevige grip en houvast
  • goed reinigbaar
  • hygiënisch
  • bevat geen platificeermiddelen en is latexvrij
  • niet toxisch

Andere oplossingen voor een veilige & niet gladde vloer?

Wanneer u toch liever een andere oplossing heeft dan een antislipmat dan kunt u ook overwegen om een soort plakstrips aan te schaffen. Deze strips plakt u op de ondergrond en zorgen voor een stroevere ondergrond en daardoor dus meer grip. Het voordeel van deze strips is dat ze veel minder aanwezig zijn dan een antislipmat. Wij vinden echter wel dat een echte mat wel beter (en dus veiliger) zijn werk doet.

  • Ons advies voor plakstickers: voor de meeste doucheruimtes heeft u 2 setjes nodig.

Beste antislipmatten voor onder de douche

Wij hebben grondig onderzoek gedaan naar diverse soorten antislipmatten die u onder de douche kunt gebruiken. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat de antislipmat functioneel en veilig is. Hier hebben we dan ook goed rekening mee gehouden. In onderstaand overzicht vindt u onze aanbevelingen.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general