Douchestoel kopen

Bent u een douchestoel aan het overwegen? Bij Tomzorg krijgt u duidelijke uitleg over de verschillende oplossingen die er mogelijk zijn. We leggen u uit welke oplossingen er zijn (denk dan aan verschillende armleuningen en verrijdbare stoelen) en helpen u graag om een goede keuze te maken. Op deze pagina behandelen wij de verschillende soorten douchestoelen die er zijn.

Wanneer is een douchestoel handig?

verschillende douchestoelen

Een douchestoel is erg prettig wanneer u zelf moeite heeft om lang te blijven staan. Of wanneer u wordt gewassen door iemand anders. U kunt dan rustig gaan zitten op uw stoel en u (laten) wassen. Omdat iedereen uniek is zijn er ook vele verschillende oplossingen. Lees hier onder welke – die van u zit er dan vast tussen.

De verschillen

De douchestoelen die u kunt vinden via Tomzorg zijn allemaal veilig, stabiel en robuust. Zeker in een gladde omgeving dient de gebruiker altijd veilig te zitten. Daarom staat veiligheid altijd voorop. Daarnaast zijn alle stoelen in hoogtes verstelbaar en zitten comfortabel. De verschillen zijn vooral gebaseerd op de armleuningen, rugleuning, opklappen of met/zonder wieltjes.

De standaard douchestoel

Een standaard douchestoel is vaak voorzien van een afneembare en verstelbare rugleuning. Deze stoel heeft armleuningen, maar heeft inkepingen in de extra brede zitting om het opstaan makkelijker te maken. De stoel staat stevig op de ondergrond door de rubberen doppen onder de poten. Bovendien zijn de zittingen wat stroever. U glijdt er dus niet af zodra de zitting nat wordt. Een goede en veel gekozen douchestoel is dit basismodel:€49,95
Hulpmiddelwereld.nl

Een soortgelijk model is ook zonder armleuning te verkrijgen, dit wordt ook wel een douchekruk genoemd. Belangrijk om rekening mee te houden is dat dit model géén rugsteun heeft, maar echt een krukje is. Het voordeel is dat dit soort douchestoel compacter is. Dus ook in kleinere ruimtes is deze prima te gebruiken. Natuurlijk is het zitgedeelte net als een normale stoel voorzien van antislip. U glijdt er dus niet eenvoudig vanaf.Met rugleuning en opklapbaar

De Drive douchestoel DSF 130 opvouwbaar is een populair model omdat de douchestoel voorzien van alle basisgemakken. De stoel staat stevig, heeft zowel armleuningen als een rugleuning en hij is opklapbaar. Het opklapbare is een groot pluspunt. Zodoende neemt deze lichte douchestoel geen ruimte in als hij niet wordt gebruikt. De douchestoel is ook voorzien van watersleuven, waardoor het water makkelijk kan weg lopen. Pluspunten van de Drive douchestoel zijn onder andere:

  • Opklapbaar: daardoor makkelijk op te bergen wanneer deze niet wordt gebruikt.
  • Maximaal gebruikersgewicht: 130 kg
  • Zithoogte verstelbaar: 45 cm ↔ 53 cm


Met wielen en meer mogelijkheden

De Tobago Verrijdbare Douchestoel Opklapbaar combineert een aantal van deze mogelijkheden. De stoel staat op wielen en is daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Wanneer de Tobago niet gebruikt wordt kan deze eenvoudig worden ingeklapt, omdat dit model inklapbaar is. Vanzelfsprekend zijn de wielen van de Tobago te blokkeren waardoor deze niet ongewild weg zal rollen. Pluspunten van de Tobago zijn:

  • Dubbele parkeerrem
  • Draagvermogen: 110 kg
  • Voorzien van armleuningen
  • Inklapbaar (dus makkelijk op te bergen)
  • Hygiënische uitsparing


Muurbevestiging

douchezitje aan de muur

Er bestaan ook douchestoelen die opklapbaar zijn en aan de muur bevestigd zitten. De zitting is dan weg te klappen, samen met de twee verstelbare poten. Hierdoor creëert u veel comfort in een krappe douchecabine. En door de poten is de douchestoel extra stevig. Het draagvermogen van dit model is 130 kg. Dit type douchestoel wordt geleverd zonder wandbevestigingsmateriaal. Dit heeft te maken met het feit dat iedere wand anders is (beton/baksteen, of hout/gips). Beide soorten wand vereisen een andere manier van monteren en dus ook gebruik van ander montagemateriaal. Montagemateriaal koopt u eenvoudig bij een bouwmarkt (pluggen / schroeven). Raadpleeg de handleiding voor het juiste materiaal.Montage materiaal bij een wandmodel wordt vaak niet meegeleverd omdat iedere wand (muur) anders is. Zorg ervoor altijd voor dat u het juiste materiaal gebruikt. Raadpleeg de handleiding of een expert voor het juist en veilig monteren van een wandmodel.

Heel weinig ruimte?

Als u echt weinig ruimte heeft in uw douche dan kan een douchekruk een oplossing zijn. Een douchekruk is in de basis hetzelfde als een douchestoel. Het verschil is dat een douchekruk alleen een plateau heeft en dus geen armleuningen of rugleuning. Het grote voordeel is dat deze krukjes veel compacter zijn dan een douchestoel. Als u dus niet veel ruimte heeft biedt een douchekruk een uitkomst.

Onze aanbevelingen voor een goede douchestoel

Niet iedere model douchestoel behandelen wij apart. Dit komt ook deels om het voor u makkelijker te houden: veel van de modellen zijn min- of meer hetzelfde. Onderstaand vindt u enkele topselectie douchestoelen. De ervaringen met deze modellen zijn zowel bij ons als bij de gebruikers allemaal positief. Wanneer u één van onderstaande modellen aanschaft heeft u dus een goede stoel voor een prima prijs.


Nog meer keuzemogelijkheden voor douchestoelen?

Met onze keuzehulp en adviezen proberen we het kiezen van een douchestoel zo eenvoudig mogelijk te maken. Heeft u met bovenstaande adviezen geen geschikte douchestoel gevonden? Als u op onderstaande knop drukt, komt u meteen in het complete aanbod douchestoelen van Bol. Hier heeft u keuze uit meer dan 100 verschillende modellen.