Ons team heeft een goede en net nieuwe senioren smartphone voor jou gevonden! De Senifone S1 is speciaal geschikt voor ouderen. De software die op de S1 staat kenmerkt zich door grote knoppen, hoge mate van gebruiksvriendelijkheid, diverse apps een SOS knop en diverse voorgeïnstalleerde apps zoals bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook en meer! Meer weten? Bekijk hieronder de productpagina (nu tijdelijk 20% extra korting!)
In dit artikel
- 1 Alles wat u moet weten over een senioren smartphone
- 1.1 Wat is een smartphone voor senioren?
- 1.2 Dit zijn de voordelen van een smartphone voor senioren
- 1.3 Een smartphone of mobiele telefoon?
- 1.4 Is een senioren smartphone ingewikkeld?
- 1.5 Hoe zit het met de online veiligheid?
- 1.6 Wat kost een senioren smartphone?
- 1.7 10 keer de beste smartphone ouderen van 2022:
- 1.7.0.1 Blaupunkt Guardian 4G Senioren Smartphone - Blauw - 16 GB
- 1.7.0.2 Blaupunkt smartphone SF 04 4G - Senioren telefoon
- 1.7.0.3 Senifone S1 Senioren Smartphone - Zwart - Voor Ouderen -...
- 1.7.0.4 Amplicomms M50 Senioren Smartphone | Mobiele telefoon | Eenvoudig opladen...
- 1.7.0.5 Swissvoice G55 Senioren GSM Smartphone met Nederlands menu en geschikt...
- 1.7.0.6 SwissVoice G50 Senioren Smartphone - Nederlands menu - Geschikt voor...
- 1.7.0.7 Fysic F25 - Eenvoudige mobiele klaptelefoon voor senioren met SOS...
- 1.7.0.8 Gigaset GL590 - Mobiele telefoon voor ouderen - met noodknop...
- 1.7.0.9 Doro 8100 4G Eenvoudige Senioren Smartphone - Compatibel met Gehoorapparaat...
- 1.7.0.10 Emporia Euphoria Senioren Telefoon - Zwart
- 1.8 Wat kost een senioren smartphone gemiddeld?
- 1.9 Wat is een goede goedkope smartphone voor ouderen?
- 1.10 Hoe is deze lijst tot stand gekomen?
- 1.11 Swissvoice G50: voor u uitgelicht
- 1.12 Wat maakt de Swissvoice G50 zo populair?
- 1.13 Ons eindoordeel over de Beste senioren smartphone
- 1.14 Onze koopgidsen
Alles wat u moet weten over een senioren smartphone
Een senioren smartphone is veel meer dan een manier om te bellen. Gezien de mogelijkheden van deze apparaatjes bent u in de gelegenheid om contact met uw dierbaren te onderhouden. En dan gaat het niet alleen over bellen, maar ook over videogesprekken. Daarnaast kan een smartphone voor ouderen u helpen bij belangrijke herinneringen. U kunt bijvoorbeeld wekkers instellen voor als het tijd is voor uw medicijnen. Over een senioren smartphone valt heel veel te vertellen. En dat we gaan we in dit artikel dan ook voor u doen.
Wat is een smartphone voor senioren?
Iedere senioren smartphone is een smartphone, maar niet iedere smartphone is geschikt voor senioren. Dit is geen poging om wijlen Johan Cruijff te imiteren, maar het bewijs dat er voor ouderen geschikte smartphones zijn gemaakt. Om uit te leggen waar een goede smart phone voor senioren aan moet voldoen, kijken we eerst naar de ‘gewone’ smartphone.
Van groot naar klein naar groot
Best kans dat een smartphone voor u nog nieuw is, maar het eerste model kwam al meer dan 30 jaar geleden op de markt, in 1992. Toen werd er nog niet gesproken over een smartphone, maar over een mobiele telefoon. De meeste eerste modellen hadden overigens meer weg van een typmachine dan van een telefoon, omdat ze erg groot waren. Gekscherend werden mobiele telefoons uit de beginjaren koelkasten genoemd.
In de jaren die volgden werden de telefoons een stuk kleiner. Er is zelfs een tijd geweest dat een mobieltje zo klein mogelijk moest zijn. Dat werd op den duur onhandig, omdat de toetsen veel te klein waren waardoor je ze niet meer fatsoenlijk kon aanraken.
Mobiele telefoons werden weer wat groter en toen het meer en meer richting een smartphone ging, nam het formaat alleen maar toe. Dat is ook nodig, omdat een smartphone veel meer is dan alleen een telefoon. Het zijn vooral computers geworden, waarmee u van alles kunt regelen. Bijvoorbeeld uw bankzaken, en het is ook mogelijk om complete vakanties te boeken met een smartphone.
Senioren smartphone is overzichtelijk
De mogelijkheden van een smartphone zijn eindeloos, en juist daar zit het probleem voor heel wat ouderen. Omdat er zoveel mogelijk is, kunnen ze snel het overzicht kwijtraken. Schrik niet, maar een jongere kan zomaar 300 apps op een smartphone hebben staan. De meeste ouderen nemen met veel minder genoegen.
Een smartphone voor ouderen is een stuk overzichtelijker. Het scherm is bijvoorbeeld veel duidelijker en de toetsen zijn groter. Daardoor kunt u perfect de juiste toets vinden. Zoals gezegd gebeurt er met een senioren smartphone een stuk meer dan alleen bellen. Met WhatsApp kunt u korte berichten, foto’s en filmpjes met uw dierbaren delen. En andersom natuurlijk ook. Waar u vroeger om de zoveel tijd een nieuwe pasfoto van uw kleinkind kreeg, kunt u via WhatsApp dagelijks een video van ze ontvangen.
Dit zijn de voordelen van een smartphone voor senioren
U bent natuurlijk niet verplicht om een senioren smartphone te kopen. U kunt net zo goed dezelfde smartphone als uw kind of kleinkind gebruiken. Echter hebben senioren smartphones wel de nodige voordelen. Dat ze overzichtelijker zijn, hebben we al aangehaald. Maar er is meer.
De noodknop
Bij het ouder worden komen, hoe jammer dit ook is, wat lichamelijke gebreken. Stel dat u zorgbehoevend bent, dan wilt u snel contact met uw mantelzorger of een andere dierbare kunnen opnemen. Met een goede senioren smartphone is dit eenvoudig. Ze hebben namelijk een noodknop.
Met deze noodknop kunt u altijd en op ieder moment met een zelfgekozen contactpersoon bellen. Stel dat u bent gevallen en niet meer zelf overeind kunt komen, dan heeft u met de noodknop meteen contact. En als u zich ’s nachts niet lekker voelt, dan is één druk op de knop voldoende om direct hulp in te schakelen.
Combinatie met een hoortoestel
Een ander pluspunt van een smart phone voor senioren is dat het geluid gekoppeld kan worden aan uw hoortoestel. Daardoor kunt u de telefoongesprekken prima verstaan. En als u een filmpje wilt afspelen op uw smartphone, wordt het geluid naar uw hoortoestel gestuurd. De koppeling gaat via bluetooth. Daarmee wordt ook het geluid van uw televisie aan uw gehoorapparaat gekoppeld.
Extra luide beltoon
Een ringtone is soms moeilijk te verstaan, of u nu wel of geen hoortoestel heeft. Een smartphone voor ouderen heeft een extra luid belsignaal, waardoor u nooit meer een oproep mist. Zeker als de telefoon in uw handtas zit of is verstopt in een binnenzak, komt de harde beltoon goed van pas.
Lampje bij meldingen
Als u een bericht via WhatsApp krijgt, komt daar een melding van. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij herinneringen voor uw medicijngebruik. En die geluidjes zijn vaak nog een stuk zachter dan een beltoon. Het prettige van een senioren smartphone is dat ze een oplichtend led lampje hebben. Zo worden meldingen nog duidelijker weergegeven. Als u een WhatsApp bericht pas later opent, is dat niet zo erg. Maar voor herinneringen aan medicijngebruik is zo’n lampje essentieel.
Een smartphone of mobiele telefoon?
De belangrijkste extra functie van een (senioren) smartphone is dat u de beschikking heeft over internet. Een mobiele telefoon heeft dat niet. Ook als u het apparaat vrijwel alleen gaat gebruiken om te bellen, is het verstandig om voor een smartphone te kiezen. Simpelweg vanwege de mogelijkheid om op internet te kunnen.
Voor het gebruik van onder meer WhatsApp en Instagram heeft u een internetverbinding nodig. Daarnaast is het handig om als u onderweg bent snel op uw senioren smartphone te kunnen opzoeken waar u moet zijn. Of hoe het restaurant heet waar u wilt gaan eten.
Internetten met een smartphone kan via 4G of 5G, maar ook via een wifi verbinding. Internetten via 4G en 5G kost geld. Hiervoor kunt u een abonnement afsluiten of een kaart met data kopen. Wifi is gratis, mits u op de verbinding van anderen kunt meeliften. In hotels is dit vaak het geval, en misschien ook wel in het complex waar u woont. Als dit niet het geval is, kunt u zelf wifi aan laten leggen. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden.
Is een senioren smartphone ingewikkeld?
Een smartphone voor ouderen is zeker niet ingewikkeld. We plaatsen daar wel de kanttekening bij dat als u nog nooit een smartphone hebt gebruikt het in het begin best wel zoeken is. Die eerste dagen is het speuren naar waar de knoppen zitten en hoe u op internet gaat.
Geen zorgen, dit heeft iedereen meegemaakt, ook de jongere generaties. We adviseren u om uw kind of kleinkind om hulp te vragen. Ze kunnen u rustig uitleggen hoe de senioren smartphone werkt en kunnen alvast wat applicaties (zoals WhatsApp) voor u installeren. Daarna kunt u zelf de smartphone ontdekken.
Hoe zit het met de online veiligheid?
U heeft ongetwijfeld meegekregen dat er online een hoop oplichting is. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat u het spannend vindt om met uw smartphone bankzaken te regelen. Gelukkig kunt u zelf voor de veiligheid zorgen. Zolang u nooit uw pincode of andere belangrijke gegevens doorgeeft aan mensen die daar niks mee te maken hebben, kan er eigenlijk niks misgaan.
Dat weten criminelen natuurlijk ook, waardoor ze zich geregeld voordoen als medewerkers van een bank. Dit kan telefonisch, maar ze durven ook gerust bij u aan de deur te komen. U mag nooit uw bankgegevens geven als mensen bij u aanbellen of dit telefonisch vragen. Een echte medewerker van de bank zal dit nooit doen. Het internetbankieren zelf is volkomen veilig.
Wat kost een senioren smartphone?
De kosten kunnen flink uiteenlopen. Het is bij een smartphone voor ouderen namelijk zo dat u deze met en zonder abonnement kunt aanschaffen. Doet u dit met een abonnement, dan hoeft u vaak niks extra’s voor het toestel te betalen, omdat dit al in de abonnementskosten is verrekend. Alleen als u het nieuwste model uitkiest, zult u een deel van het toestel moeten betalen.
Het voordeel van een abonnement is dat hier een bel- en databundel in zit. U kunt een bepaald aantal uur bellen en een bepaalde hoeveelheid data verbruiken. Hoeveel dat is, hangt van uw abonnement af. Vooral de databundel is handig, voor het geval u geen beschikking heeft over wifi. Dan kunt u met uw databundel toch gewoon op internet.
Als u de senioren smartphone online of in de winkel koopt, krijgt u prima voorlichting over welk abonnement het best bij uw wensen past. Indien u dit lastig vindt, kunt u altijd iemand meenemen, bijvoorbeeld een van uw kinderen. Zij kunnen samen met u de beste bundel uitkiezen.
Er kunnen nog extra kosten bijkomen. Zo is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Als u de smartphone op straat laat vallen, is de kans groot dat hij kapot gaat. Met een verzekering is deze schade gedekt. Daarnaast kunt u een telefoonhoes kopen. Daarmee is uw smartphone beschermd. U moet er dan alsnog niet mee gaan stuiteren op de stoep, maar de kans op beschadigingen wordt wel een stuk kleiner.
Ben je op zoek naar een senioren smartphone? Wij hebben voor jou alvast de 10 beste senioren smartphones van 2022 geselecteerd. Zo kies je eenvoudig een smartphone voor ouderen die het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen!
10 keer de beste smartphone ouderen van 2022:
Hieronder vind je de 10 populairste senioren smartphones van het moment. Deze lijst wordt dagelijks bijgewerkt, dus je hebt altijd een goede smartphone voor senioren te pakken!
Blaupunkt Guardian 4G Senioren Smartphone - Blauw - 16 GB

Blaupunkt smartphone SF 04 4G - Senioren telefoon

Senifone S1 Senioren Smartphone - Zwart - Voor Ouderen -...

Amplicomms M50 Senioren Smartphone | Mobiele telefoon | Eenvoudig opladen...



Fysic F25 - Eenvoudige mobiele klaptelefoon voor senioren met SOS...

Gigaset GL590 - Mobiele telefoon voor ouderen - met noodknop...

Doro 8100 4G Eenvoudige Senioren Smartphone - Compatibel met Gehoorapparaat...

Wat kost een senioren smartphone gemiddeld?
Wil je een smartphone voor ouderen kopen? Dan is het belangrijk om te weten wat je gemiddeld betaalt voor een smartphone voor senioren. De gemiddelde aankoopprijs van een smartphone ouderen is voor de 10 best verkochte producten op Bol.com zo'n €156,20.
Wat is een goede goedkope smartphone voor ouderen?
Nu je de gemiddelde prijs van een senioren smartphone weet, kun je goed inschatten wat je zelf ongeveer kwijt bent als je een smartphone ouderen gaat kopen. Vind je de gemiddelde prijs van €156,20 te duur? Dan is het de moeite waard om te kijken naar de goedkopere producten uit de 10 beste verkochte senioren smartphones op Bol.com. Zo vinden we in de Blaupunkt smartphone SF 04 4G - Senioren telefoon de goedkoopste beste verkochte senioren smartphone.
Hoe is deze lijst tot stand gekomen?
Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best verkochte smartphone voor senioren op de website van Bol.com. Deze lijst wordt elke nacht automatisch geüpdate waardoor jij altijd de meest recente top 10 te zien krijgt.
Bij de selectie van deze producten wordt rekening gehouden met een aantal belangrijke factoren. Zo is één van de belangrijkere factoren de reviewscore van de producten. De gemiddelde score voor de huidige top 10 senioren smartphones is 4.33 sterren.
De smartphone voor ouderen met de beste reviews is de Blaupunkt smartphone SF 04 4G - Senioren telefoon. Bij de aanschaf van deze senioren smartphone ben je dus zeker van een uitstekende aankoop.
Het product met de meeste beoordelingen op Bol.com is de Blaupunkt smartphone SF 04 4G - Senioren telefoon. Ook het aantal reviews is een belangrijke graadmeter om de populariteit van een product te bepalen. Hoe meer beoordelingen hoe vaker een product immers is verkocht.
Swissvoice G50: voor u uitgelicht
Een van de populairste smartphones voor ouderen is de Swissvoice G50. De Swissvoice G50 senioren smartphone heeft zeer goede reviews en bovendien een scherpe prijs.
Wat maakt de Swissvoice G50 zo populair?
Het antwoord hierop is simpel. Eenvoud! Dit model is eenvoudig te bedienen, heeft een duidelijk, helder en overzichtelijk display. Daarnaast zitten er diverse functies op die handig zijn voor ouderen. De SwissVoice G5 werkt gewoon zoals zou moeten, zonder moeilijke handelingen. Bovendien is de Swissvoice G5 voorzien van diverse extra’s zoals twee camera’s, Apps en een SOS toets wat voor senioren handig is.
SwissVoice G50 Senioren Smartphone belangrijkste eigenschappen:
- Camera voorzijde: 2 Megapixel
- Camera achterzijde: 5 Megapixel
- Schermgrootte: 5 inch (12,7 cm)
- Gemakkelijk oplaad basis-staion
- Vooraf geïnstalleerde apps: WhatsApp, Facebook, Youtube Apps
- Toegang tot de Google Play store (apps downloaden)
- Mogelijkheid tot het voorlezen van berichten
- Gemakkelijke toetsactivering door lang indrukken
- SOS toets – bel automatisch vooraf geprogrammeerde nummers
- Dual Sim (Micro SIM)
- Interne opslag 16 GB (uitbreiding mogelijk met een micro sd-kaart)
- Werkgeheugen 1 GB
- Standby-by tijd: 300 uur
- Gesprekstijd: 8 uur
- Android 10 met automatische updates
- Nederlandse handleiding
Ons eindoordeel over de Beste senioren smartphone
Na het lezen van deze pagina bent u er waarschijnlijk uit wat de beste senioren smartphone voor u is. We hopen dat we met ons onderzoek voor u alles duidelijk op een rijtje hebben kunnen zetten. In bovenstaande lijst vindt u alle geteste smartphones voor ouderen duidelijk en overzichtelijk terug. De lijst met senioren smartphones is actueel want wij hebben ons onderzoek in 2023 uitgevoerd.