4-poot/Eiffel wandelstok

4-poot/Eiffel wandelstok4-poot/Eiffel wandelstok

De wandelstok. Wanneer men het woord ‘wandelstok’ hoort, wordt er vaak meteen gedacht aan de standaard stok. Deze heeft een gebogen handvat en loopt recht naar de grond. Hiermee is er dus ‘slechts’ een contactpunt met de grond waar de persoon op leunt. Maar niet voor iedereen is dit de meest prettige wandelstok.

Wat is een ‘Eiffel’ wandelstok?

Naast de standaard wandelstok, bestaat er ook een ‘Eiffel’ wandelstok. Wellicht trekt u nu als lezer een vragend gezicht. ‘Eiffel’ wandelstok? Wat is dat precies? Ik heb het vaker gelezen of gehoord, maar ik heb nooit begrepen wat het nu echt betekende… Dit begrijpen wij maar al te goed! Gelukkig is het niet zo ingewikkeld.

Een Eiffel wandelstok is eigenlijk precies hetzelfde als een 4-poot wandelstok. Alleen wordt deze wandelstok soms ‘Eiffel’ genoemd, vanwege het feit dat de Eiffeltoren in Parijs ook vier steunpunten met de grond heeft. Dit is wellicht een gemakkelijk ezelsbruggetje…!

Een 4-poot/Eiffel wandelstok heeft dus vier steunpunten met de grond. Deze zijn voorzien van rubberen doppen, voor een perfecte grip. Daarnaast bieden de vier steunpunten meer houvast wanneer u op de stok leunt. De stok is namelijk wat stabieler, en daardoor u ook. Let wel op met het wandelen op ongelijke gronden, daar kan de 4-poot/Eiffel wandelstok wat lastiger in gebruik zijn.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?