Badlift: eenvoudig en veilig in bad

Badlift handbedieningBadlift: een goed idee? Dit hulpmiddel kan u helpen om in bad te gaan zonder dat u zelf echt in het bad hoeft te stappen. Het in- en uitstappen is een fysiek zware beweging die in de vochtige, gladde omgeving van de badkamer ook nog eens onveilig kan zijn. Met een badlift kunt u uzelf met één druk op de knop in bad laten zakken.

Een badlift kiezen

Zoals bij alle zorgproducten moet u bij het kiezen ervan vooral bedenken wat u zélf graag wilt. Heeft u snel moeite met het bedienen van kleine knopjes? Zoek dan een handbediening uit met ruime en duidelijke knoppen. Vind u het lastig om van de badrand te stappen? Kies dan een badlift die niet alleen in bad een zitting heeft, maar ook zijflappen die op de badrand rusten en waarmee u makkelijk naar de badrand kunt schuiven. Tomzorg heeft badlift Jade voor u.

Tips voor veilig in bad

Badlift Jade TomzorgNaast de keuze voor een badlift kunt u zelf ook een aantal kleine aanpassingen doen om veiligheid rond het bad te vergroten:

  1. Als u uit bad stapt, struikelt of valt u gemakkelijk over een losliggende badmat of –kleedje. Het is slim om deze weg te halen maar als u toch graag een badmat wilt, dan raden wij u aan om er een anti-slip ondertapijt onder te plaatsen.
  2. Kies voor een thermostaatkraan en stel deze af op max. 50 graden Celsius om het risico op brandwonden te verkleinen. Zeker als u de kraan gebruikt terwijl u in bad zit is dit verstandig.
  3. Zorg voor goede ventilatie in de badkamer. Anders wordt de lucht vochtig en klam, en kan duizeligheid veroorzaken.
  4. Plaats een handgreep of wandbeugel naast het bad. Deze geeft u extra steun bij het in- en uitstappen en maakt dat u zich zekerder beweegt in de badkamer.
  5. Zorg dat alle benodigdheden (shampoo, washand, zeep en natuurlijk de handdoek) makkelijk binnen bereik zijn en u geen gekke toeren hoeft uit te halen om ze te pakken.

Bij Tomzorg helpen we u graag om de juiste producten uit te kiezen en geven we u tips. Dat kan via de telefoon of e-mail maar u kunt ook bij ons langskomen in Hilversum. Neemt u contact op via 088-0919191 of stuur een e-mail naar info@tomzorg.nl.

 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?