Binnen rollator of buiten rollator?

Binnen rollator of buiten rollator? Binnenrollator

Binnen rollators zijn speciaal ontworpen voor wie alleen binnen een rollator wil gebruiken. Een binnen rollator is in de regel lichter en compacter dan een buiten rollator. Hij is immers bedoeld voor binnenvloeren met weinig weerstand en hoeft geen schokken op te vangen van bijvoorbeeld een stoeprand of hobbelige paden.

Een binnen rollator heeft kleine en makkelijk draaibare wielen die 360 graden rond kunnen. Daardoor is hij ook makkelijker te sturen en wendbaarder, waardoor u de rollator met gemak tussen alle meubels door en in kleinere ruimtes kunt rijden: maximaal mobiel in huis.

Nog een belangrijk verschil: een buiten rollator heeft meestal een zitje om tijdens een rit even uit te kunnen rusten. Binnen rollators hebben in plaats van een zitje een dienblad, waarop u een kop thee uit de keuken kunt halen of even wat spulletjes van de ene naar de andere kamer brengen. Het dienblad staat stabiel terwijl u zelf ook veilig met beide handen aan de rollator kunt lopen.

Kan ik mijn binnen rollator ook buiten gebruiken?

Een binnen rollator is gemaakt voor binnen en niet helemaal uitgerust op ondergronden buiten. De wielen van een binnen rollator zijn doorgaans wat dunner; uitstekend voor vloeren binnenshuis maar minder geschikt voor een straatje met keien of een hobbelige weg. In combinatie met het lichte gewicht loopt u dan minder stabiel. Ook slijten de binnenwielen buiten wat sneller. Even naar de brievenbus buiten lopen of een klein stukje buiten kan wel, maar voor grotere afstanden raden we u absoluut een buiten rollator aan. Ook een goede optie zijn rollators met een ontwerp voor binnen én buiten, zoals Tomzorg rollator Stefan, rollator Harry of Felix.

Op onze rollatorpagina kunt u alle Tomzorg-rollators bekijken. Ook kunt u de rollator koophulp rustig doorlezen om uit te zoeken wat het best bij u past. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen om uw vragen rechtstreeks te stellen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?