Buiten met krukken lopen

Buiten met krukken lopenBuiten met krukken lopen

Buiten met krukken lopen kan met verschillende soorten krukken. Het verschil zit in de gesloten of open elleboog sluitingen en soorten handvaten. Bij aankoop van krukken is het handig om het verschil tussen de soorten te weten, zodat u zeker weet dat de kruk goed bij u past. Tomzorg heeft de verschillen voor u op een rijtje gezet:

Kruk met open elleboog sluiting

De kruk met een open elleboog sluiting zit niet vast aan de onderarm. Wanneer u buiten loopt met deze kruk en u zet hem net ongelukkig neer op straat, dan is de kans groot dat hij op de grond valt. Dit is natuurlijk niet prettig, maar er zijn omstandigheden waarin een kruk met open elleboog sluiting prettiger is voor de gebruiker. In de meeste gevallen raden wij ook een kruk met een gesloten elleboog sluiting aan.

Kruk met gesloten elleboog sluiting

De kruk met een gesloten elleboog sluiting zit ‘vast’ aan de onderarm. De kruk met een gesloten elleboog sluiting zorgt voor meer contact met de kruk. Zodra u de kruk net ongelukkig op straat heeft gezet, zal deze aan uw onderarm blijven hangen waardoor u de kruk niet kwijt bent. Verder is deze kruk ook prettig wanneer u bij de kassa uw portemonnee moet pakken. Tomzorg heeft twee verschillende soorten krukken met gesloten elleboog sluitingen:

Normaal handvat of anatomisch handvat 

De budget krukken hebben een normaal handvat. Hiermee zijn deze vooral geschikt voor een kort loopje of kort gebruik. Wanneer men deze langer gebruikt zien wij vaak dat men washandjes op het handvat vastplakt. Zodat de handen wat minder pijn gaan doen. Als u langer gaat lopen met krukken, raden wij daarom krukken met anatomische handvaten aan.

Een anatomisch handvat is zachter en heeft een natuurlijke pasvorm, waardoor de druk op de handen gelijkwaardig wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het steunen op de kruk minder snel last krijgt van uw handen. Hij is hiermee zeer geschikt voor lange afstanden en langer gebruik. 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?