Carbon rollator: supersterk en lichtgewicht

Carbon rollator: supersterk en lichtgewichtCarbon rollator

Als u een rollator kiest, zijn verschillende dingen belangrijk. U let op comfort, of de rollator voor binnen of buiten is of allebei, hoeveel wielen hij heeft, de prijsklasse natuurlijk, noem maar op. Het verschilt per persoon waar u een rollator uiteindelijk op kiest. Voor de een is het soort wielen belangrijk, de ander let vooral op het opvouwmechanisme. Voor de constructie zijn eigenlijk twee dingen het belangrijkst: zo sterk mogelijk en zo licht mogelijk. Het materiaal waarvan wat dat betreft de beste rollators zijn gemaakt, is carbon.

Wat is carbon?

Carbon is een super sterk materiaal dat ook heel licht is. Het is vijf keer zo sterk als staal en twee keer zo stijf, maar toch weegt het ongeveer tweederde minder. Carbonvezels zijn in principe zeer dunne draden van koolstof – zelfs dunner dan het menselijk haar. Heel licht en hartstikke sterk: ideaal voor een rollator.

Carbon rollators

Bij Tomzorg vindt u twee speciaal geselecteerde carbon rollators.

Rollator Nitro Carbon

Rollator Nitro Carbon weegt 5,5 kg en is één van de aller lichtste rollators die er bestaat met ook nog eens een uniek remsysteem. Het remsysteem werkt niet zoals bij andere rollators met een hendel maar met een simpele handomdraai, doordat de rem in de ergonomische handgrepen verwerkt is. De voorwielen zijn extra groot, voor draaigemak en om makkelijk de stoep op te kunnen.

Lichtgewicht rollator Carbon

Lichtgewicht rollator Carbon is met zijn vijf kilo de allerlichtste rollator die er bestaat. Toch heeft deze rollator alle gebruiksgemakken van een luxe rollator, zoals een lederen zitting en een opvouwmechanisme dat met één hand te bedienen is. De Rollator Carbon is zeer populair en is er daarom ook voor mensen die langer dan 1.80 m zijn. Het opvouwmechanisme is met één hand te bedienen.

Wilt u meer weten? Bekijk alle lichtgewichtrollators hier of neem contact met Tomzorg op met uw vragen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?