Douche stoel: comfortabel zittend douchen

Douche stoel GiselaDouche stoel: veilig douchen terwijl u comfortabel zit. Een douche stoel biedt een vrijstaande zitplaats die in hoogte verstelbaar is. Afhankelijk van het type en de uitvoering die u kiest, is de stoel voorzien van armsteunen en rugleuning. De poten zijn altijd voorzien van rubber doppen waarmee hij stevig staat en de vloer niet beschadigt.

Waarom een douche stoel?

Als u niet meer goed ter been bent of last heeft van bijvoorbeeld evenwichtsstoornissen, is het verstandig om aanpassingen te doen in uw huis. Met deze aanpassingen woont u veiliger en kunt u ook langer thuis blijven wonen.

Vooral de badkamer kan gevaarlijk worden omdat die glad is en harde tegels heeft. U kunt bijvoorbeeld een wandbeugel monteren in de douche om u aan vast te houden, maar een douche stoel is misschien wel veiliger en beter. Hiermee kunt u veilig en comfortabel zittend douchen en heeft u uw handen vrij om de kraan te bedienen, te wassen enzovoort.

Liever een andere oplossing?

Tomzorg heeft nog veel meer handige oplossingen om zittend te kunnen douchen.

Douchekruk

Douche stoel zitje VeraEen douchekruk is ook vrijstaand, klein, verstelbaar in hoogte en hebben veilige rubber doppen onder de poten. Een douchekruk is iets lichter en makkelijker te verplaatsen dan een douche stoel. Bekijk bijvoorbeeld douchekruk Robin.

Douchezitje

Een douchezitje is opklapbaar en wordt aan de muur gemonteerd. Omdat hij opklapbaar is, is het ideaal voor wie weinig ruimte heeft in de douche of wie weinig ruimte kwijt wil zijn. Afhankelijk van het type en de uitvoering die u kiest, is het douche zitje voorzien van armsteunen en rugsteun. Bekijk bijvoorbeeld douchezitje Vera.

Verrijdbare douche stoel

Wilt u écht comfortabel, dan is een verrijdbare douchestoel ideaal. Deze heeft wielen waarmee iemand anders u naar de douche kan brengen, een gewatteerde waterdichte zitting en vaak allerlei extra’s zoals voetsteunen en een toiletemmer. Bijvoorbeeld douchestoel-toiletstoel Toske.

Wilt u meer weten over de douchestoel of andere dingen voor de badkamer? Kijk dan eens op onze uitgebreide pagina badkamer of douche.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?