Douche zitje: zittend douchen met opklapbaar zitje

Douche zitjeDouche zitje: een opklapbare zitplaats voor onder de douche, die aan de muur gemonteerd wordt. Omdat het opklapbaar is, is het ideaal voor wie weinig ruimte heeft in de douche of wie weinig ruimte kwijt wil zijn. Afhankelijk van het type en de uitvoering die u kiest, is het douche zitje voorzien van armsteunen en rugsteun.

Waarom een douche zitje?

Als u slecht ter been bent of bijvoorbeeld last heeft van evenwichtsstoornissen, is het verstandig om aanpassingen te doen in uw huis. Vooral de badkamer en douche kunnen dan gevaarlijk worden omdat deze ruimtes glad zijn en harde tegels hebben. U kunt bijvoorbeeld een handgreep monteren waaraan u zich vast kunt houden, maar een douche zitje is misschien wel beter en veiliger. Omdat een douchezitje dus opklapbaar is, kunt u altijd zitten in de douche, maar kunt u er ook voor kiezen om het zitje ingeklapt te laten en staand te douchen.

Liever een andere oplossing?

Een douche zitje is niet de enige manier om zittend te kunnen douchen. Tomzorg heeft nog veel meer handige oplossingen.

Douchekruk

Een douchekruk is ook klein, niet opklapbaar maar wel makkelijk op te bergen. Bij Tomzorg zijn alle douchekrukken zijn verstelbaar in hoogte en hebben veilige rubber doppen onder de poten. Bekijk bijvoorbeeld douchekruk Robin.

Douchestoel

Als u wat meer comfort wilt en iets meer ruimte heeft, is een douchestoel een goede keuze. Hij is net als de douchekruk vrijstaand, maar heeft rug- en armleuningen en een ruimere zitting. Bekijk eens douchestoel Gisela.

Verrijdbare douchestoel

Douchestoel toiletstoel ToskeGaat u écht voor comfortabel, dan is een verrijdbare douchestoel ideaal. Zo’n douchestoel heeft wielen waarmee u door iemand anders naar de douche gebracht kunt worden, een gewatteerde maar waterdichte zitting en vaak allerlei extra’s zoals voetsteunen en een toiletemmer. Bijvoorbeeld douchestoel-toiletstoel Toske.

Wilt u meer weten over het douche zitje of andere dingen voor de badkamer? Kijk dan eens op onze uitgebreide pagina badkamer of douche.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?