Douchen met gips

Gipshoes armDouchen met gips

Douchen met gips klinkt lastiger dan het is. U komt van het ziekenhuis met gips om uw hand, arm of been. En wij begrijpen dat u dan met de volgende vragen in uw maag kunt zitten: “Hoe kan ik douchen met gips?” of, “Hoe houd ik mijn gips droog?” Volkomen logische vragen. Want water en gips zijn natuurlijk geen goede combinatie!

Tomzorg helpt u graag een handje met handige tips voor douchen met gips. De tips die wij hier geven worden ook aangeraden door het ziekenhuis. 

Stappenplan voor douchen met gips en een gipshoes

1. Ten eerste kunt u pas douchen met gips 48 uur na het aanbrengen van het gips, in verband met het uitharden.

2. Kleed u uit en wikkel een (kleine) handdoek rondom het gips. Dit zorgt voor extra bescherming!

3. Pak hierna de gipshoes. Rol de hoes zo op dat het doorzichtige plastic mooi tegen de afsluitende beschermrand aan zit. Zodoende is het riscio van het verplaatsen van de handdoek bij het omdoen van de gipshoes het kleinst.

4. Maak de opening van de hoes zo groot mogelijk. Vraag gerust om hulp, een tweede persoon kan u snel en effectief helpen.

5. Schuif/rol de gipshoes rustig en met een gelijk tempo over het gips heen.

6. Zorg ervoor dat de afsluitende beschermrand minimaal 1 cm van uw gips afzit. 

7. Nu bent u klaar om met uw gips en beschermende gipshoes onder de douche te gaan!

Comfortabele gipshoezen

Omdat een botbreuk of een andere reden voor uw gipsmoment al vervelend genoeg is, bieden wij u verschillende comfortabele gipshoezen aan. Wij hebben 6 specialistische gipshoezen die elk voor een ledemaat bedoelt is. Het is namelijk niet de bedoeling dat uw hoes te groot is voor uw gips. Klik hieronder op de gipshoes naar keuze. Zo kunt u zo snel mogelijk lekker douchen!

Gipshoes gehele been

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?