Douchen met gips en tips

Douchen met gipsGipshoes

U komt thuis van het ziekenhuis met gips om uw hand, arm of been. En dan wilt u douchen met gips. Hoe werkt dat? Water en gips zijn natuurlijk geen goede combinatie. Hoe houdt u uw gips droog? Het lijkt lastiger dan het is. Tomzorg helpt u graag een handje met handige tips voor douchen met gips. De tips die wij hier geven worden ook aangeraden door het ziekenhuis. 

Stappenplan voor douchen met gips en een gipshoes

Douchen met gips kan eenvoudig met een gipshoes. Hieronder leggen we u uit hoe. Let op: u kunt pas douchen met gips 48 uur na het aanbrengen van het gips. Dit is omdat het gips anders nog niet voldoende is uitgehard.

  1. Kleed u uit en wikkel een (kleine) handdoek rond het gips. Dit zorgt voor extra bescherming.
  2. Pak hierna de gipshoes. Rol de hoes zo op dat het doorzichtige plastic mooi tegen de afsluitende beschermrand aan zit. Zo verkleint u het risico van het verplaatsen van de handdoek bij het omdoen van de gipshoes.
  3. Maak de opening van de hoes zo groot mogelijk. Misschien heeft u hier hulp bij nodig. Het kan fijn en handig zijn als er iemand in de buurt is met een extra paar handen.
  4. Schuif/rol de gipshoes rustig en met een gelijk tempo over het gips heen.
  5. Zorg ervoor dat de afsluitende beschermrand minimaal 1 cm van uw gips af zit. 
  6. Nu bent u klaar om met uw gips en beschermende gipshoes onder de douche te gaan!

Zorg dat u alles, zoals handdoek en badjes bij de hand hebt. Zet indien nodig een douchekruk klaar, of gebruik een badplank in bad.

Comfortabele gipshoezen

Een botbreuk of een andere reden voor uw gips is al vervelend genoeg. Daarom heeft Tomzorg verschillende comfortabele gipshoezen voor u. Wij hebben zes gipshoezen die elk passend zijn voor een specifiek ledemaat bedoelt is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw hoes te groot is voor uw gips. Klik hieronder op de gipshoes naar keuze. Zo kunt u zo snel mogelijk lekker douchen!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?