Douchestoel verschil en voordelen van diverse soorten

Douchestoel verschil en voordelen van diverse soortenDouchestoel verschil en voordelen van diverse soorten

Er zijn verschillende douchestoelen. Welke douchestoel de beste keuze is voor u, verschilt per badkamer en hangt ook van uw eigen wensen af. We bespreken vier soorten, die elk hun eigen voordelen hebben.

Douchestoel: verschil tussen de soorten

Douchekruk

Een douchekruk is de meest eenvoudige uitvoering van een douchestoel. Hij heeft vier poten, geen leuningen en een zitting die ruim is maar klein genoeg voor in de douche. Douchekruk Lotte van Tomzorg is de goedkoopste kruk die er is.

Eenvoudige douchestoel

Iets luxer dan een kruk is een douchestoel met afneembare rugleuning. U kunt dan kiezen of u wel of geen leuning wilt, en ook de zitdiepte is instelbaar. Een voorbeeld hiervan is douchestoel Julia, met extra brede zitting.

Inklapbare douchestoel

Ook handig is een douchestoel die u in kunt klappen. Dit bespaart ruimte voor als u (of een medegebruiker van de douche) hem niet wilt gebruiken, en hij is makkelijk te verplaatsen en op te bergen. Zo staat hij niet in de weg. Tomzorg heeft opklapbare douchestoel Gisela, mét arm- en rugleuningen.

Luxe douchestoel

Douchestoel Miriam is een stevige en stabiele douchestoel. Hij kan tot 130 kilo dragen en weegt zelf maar 5,5 kilo. De stoel heeft vaste armleuningen en een afneembare rugleuning. Deze douchestoel verschilt met de Gisela in dat hij niet opklapbaar is maar wel een stukje lichter.

Douchestoelen hebben altijd verstelbare poten, zodat u de stoel op de gewenste hoogte kunt instellen, en sleuven. Hierdoor kan het water wegstromen. Soms hebben de uitsparingen ook de functie van handgreep of kunt u zich er makkelijker door wassen. Door de rubberen doppen onder de poten blijft de stoel veilig staan, en maken de poten geen krassen op de vloer van uw douche. De comfortabele structuur op de zitting zorgt ervoor dat u niet van de douchestoel afglijdt.

Nu weet u van elke douchestoel verschillende voordelen. Wilt u weten wat u nog meer kunt doen voor veiligheid in de badkamer? Lees dan eens deze blog met tips

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?