Drempelhulpen, drempelplaten en oprijplaten

DrempelhulpenĀ Drempelhulpen

Drempelhulpen zijn hulpmiddelen bedoeld om gemakkelijk drempels en opstapjes te overbruggen zonder te struikelen of dat u blijft steken met bijvoorbeeld de wielen van uw rollator.

Tomzorg heeft een ruim assortiment drempelhulpen, drempelplaten en oprijplaten. Welke keuze u hierin maakt is afhankelijk van de hoogte van de drempels, maar ook van hoe en en waarom u drempelhulpen wilt gebruiken. Misschien bent u aan het revalideren en zit u tijdelijk in een rolstoel. Dan kunt u tijdelijke drempelhulpen gebruiken. Wellicht loopt u met een rollator en bent u vaak op bezoek bij mensen waar u een drempelhulp nodig heeft. In dat geval is een opklapbare drempelhulp ideaal. Of rijdt u buiten in een scootmobiel en komt u het opstapje naar de voordeur niet goed op? Dan is een permanente oprijplaat de oplossing.

Drempelhulpen, drempelplaten en oprijplaten

Drempelhulpen zijn er tot 2,5 cm hoogte. De breedte is 80 of 90 cm, geschikt voor normale deurposten dus, maar ook bij te snijden voor smallere drempels. Aan de onderkant van de drempelhulp zit dubbelzijdig tape om hem goed te kunnen fixeren.

Drempelhulpen hebben een opstaand randje van maar 2 millimeter, waardoor ze makkelijker op te rijden zijn dan drempelplaten.

De drempelplaten zijn wat groter en zwaarder, waardoor ze goed blijven liggen. Aan alle zijkanten heeft de drempelplaat een aanrijkant. Ook als u schuin aan komt rijden kunt u de drempelplaat veilig op rijden. De platen zijn voor drempels van 2,5 tot 10 cm.

Oprijplaten zijn gemaakt van lichtgewicht en anti-slip aluminium. De oprijplaten zijn leverbaar in drie verschillende soorten, namelijk voor een hoogteverschil van 0-3 cm, een hoogteverschil van 3-7 cm en voor een hoogteverschil van 5-15 cm. De oprijplaat is er ook in een meeneemversie. Deze platen zijn eveneens licht van gewicht, en hebben een handvat waardoor ze handig te dragen zijn.

Heeft u vragen over wat de juiste keuze is voor u? Neem contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?