Gaan zitten en opstaan vanuit een rolstoel

Gaan zitten en opstaan vanuit een rolstoelGaan zitten en opstaan vanuit een rolstoel

Als u uw rolstoel niet continu gebruikt, stapt u gedurende de dag meermaals in en uit de rolstoel. Bijvoorbeeld als u slecht ter been bent, maar niet volledig invalide. Dit in- en uitstappen kan erg lastig zijn. Tussen zitten in de rolstoel en gaan zitten in de auto, of bijvoorbeeld achter een rollator gaan staan, is een hele afstand te overbruggen. Het grootste probleem is dat u weinig houvast heeft. Hoe vaak laat u zich niet tegen uw wil neerploffen in de stoel? Daarom bestaan er rolstoelen met uitschuifbare armleuningen. Deze leuningen komen een heel stuk naar voren, en zorgen ervoor dat u ook als u al uit de rolstoel bent toch kunt steunen op de armleuning. Een groot gemak.

Bij Tomzorg zijn er twee rolstoelen met uitschuifbare armleuningen: rolstoel Mieke en rolstoel Bianca.

Rolstoel Mieke

Rolstoel Mieke heeft niet alleen uitschuifbare armleuningen maar is in vrijwel alles verstelbaar en daardoor geheel aan te passen op uw lichaamsbouw. De zitten en rugleuning zijn verstelbaar, de voetsteunen kunnen zelfs helemaal weggedraaid worden. De wielen zijn makkelijk demonteerbaar waardoor de rolstoel gemakkelijk meegenomen kan worden, bijvoorbeeld in de kofferbak van uw auto. U kunt de rolstoel kiezen met verschillende zitbreedtes en heeft ook als optie om deze rolstoel met handbediende trommelremmen te bestellen.

Rolstoel Bianca

Rolstoel Bianca heeft dezelfde voordelen als Mieke, zoals de uitschuifbare armleuningen, wegklapbare voetsteunen en optionele trommelrem. Daarnaast heeft Bianca nog drie extra voordelen. De rolstoel is in totaal slechts 18 cm breder dan de zitbreedte (opties van 33 tot 54 cm) en daarmee smaller dan de meeste andere rolstoelen – ideaal voor gebruik in huis. Niet alleen de zithoogte van deze rolstoel maar ook de zitdiepte is verstelbaar. Tot slot is Bianca een lichtgewicht rolstoel: ze weegt maar 12,5 kg.

Kiest u een van deze twee rolstoelen met uitschuifbare armleuningen, dan hoeft u zich niet meer te laten neerploffen in de stoel, en kunt u vanuit uw eigen kracht opstaan. Een beetje hulp is daarbij nooit verkeerd.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?