Gipshoes kind: veilig met gips onder de douche

Gipshoes kind beschermt een gipsarm of gipsbeen van uw kind tegen waterGipshoes Kind

Als uw kind een arm of been heeft gebroken is dat erg vervelend. Al die weken met gips zijn erg ongemakkelijk, zeker omdat uw kind met een gipsarm of –been niet alles meer kan doen. Onder de douche en in bad mag bijvoorbeeld niet met gips. Gelukkig zijn hier hulpmiddelen voor.

Gipshoes kind

Voor het bedekken van gips om een arm of been zijn er speciale hoezen. Deze beschermen het gips en sluiten goed af, zodat er geen water bij kan. De hoezen zijn er in verschillende soorten. Het meest plezierig, zeker voor kinderen, zijn gipshoezen met een neopreen afsluiting. Neopreen is het materiaal waar ook bijvoorbeeld duikpakken van gemaakt worden. Het is zacht en flexibel. Hierdoor is de rand van de gipshoes niet te strak, niet ruw op de huid en zijn er niet bijvoorbeeld pompjes nodig, zoals bij andere soorten hoezen.

Kinderen van tien hebben natuurlijk al langere armen en benen dan een kind van vier jaar oud. Daarom is een gipshoes kind er voor verschillende leeftijdscategorieën, van 1-3 jaar tot 11-13 jaar. Behalve voor een heel been of hele arm, is een gipshoes kind er ook voor maar een half lichaamsdeel; als alleen de pols in het gips zit, hoeft de arm van uw kind natuurlijk niet helemaal tot aan de oksel in een gipshoes. De gipshoes kind van Tomzorg is eenvoudig aan te trekken. De hoes is zeer duurzaam en gaat minimaal de gipsdraagtijd mee.

Niet alleen bij douchen en badderen moet het gips beschermd worden, ook bij buiten spelen kan gips vuil worden. Er is daarom ook een speciale gipshoes kind die bedoeld is om mee buiten te spelen en het gips ook dan beschermt tegen vies worden.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?