Handbeugels ophangen

Handbeugels ophangenHandbeugels ophangen

De badkamer is meestal een hele fijne plek. Vaak komt u er namelijk schoner uit dan dat u er naar binnen ging. We poetsen er onze tanden, wassen onze handen, worden schoon onder de douche, en doen er onze behoeftes, Kortom: een plek met veel goede kanten.

Maar er zijn ook minder prettige kanten, zoals bijvoorbeeld de gladheid. Omdat de badkamer snel vochtig wordt, betekent dit ook dat het er vaak glad is. Dit zorgt ervoor dat u al gauw minder houvast heeft wanneer u bijvoorbeeld onder de douche staat (bijvoorbeeld gladde douchecabine vloer). Of u heeft moeite met het gaan zitten en opstaan van het toilet. Dit zijn veel voorkomende problemen. Een goede oplossing is het ophangen van handbeugels.

Handbeugels, wat zijn dat?

Handbeugels zijn ‘buizen’ die aan uw badkamermuur bevestigd kunnen worden. Deze kunt u dan vastpakken, wat zorgt voor meer houvast. Ontzettend prettig dus, want ze geven u een gevoel van zekerheid. Handbeugels zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende manieren waarop u uw handbeugel kunt ophangen:

Horizontaal

Een handbeugel horizontaal ophangen is prettig als steun bij het opstaan of het gaan zitten. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het naar de wc gaan. Heeft u een muur naast uw wc? Dan is het fijn om de handbeugel daar horizontaal op te hangen.

Verticaal

Een handbeugel verticaal ophangen is fijn als steun bij het douchen. U kunt zich terwijl u onder de douche staat daar goed aan vasthouden. Tip: kies hierbij een redelijk lange handbeugel! U staat namelijk tijdens het douchen altijd net weer even anders. Zo weet u zeker dat u altijd genoeg steun heeft.

Diagonaal (ofwel: schuin)

Een handbeugel diagonaal ophangen is handig als u bijvoorbeeld gebruik maakt van een douchekrukje. Zo kunt u rustig en in stapjes opstaan en gaan zitten. Ook hier is het handig om een redelijk lange handbeugel te gebruiken. Zo heeft u genoeg plekken om houvast aan te hebben.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts suggesties. U kunt uw handbeugels inzetten op de manier welke voor u het prettigste is! Let verder bij het bevestigen aan de muur wel goed op wat voor een soort muur u heeft! Het ophangen van handbeugels is namelijk muurafhankelijk. Een gipsen muur is bijvoorbeeld heel anders dan een stenen muur. Weet u niet zeker of uw muur geschikt is? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met iemand die er verstand van heeft!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?