Handige tips voor veiligheid in de badkamer

Handige tips voor veiligheid in de badkamer

Veiligheid in de badkamer is erg belangrijk voor wie wat ouder is. De ruimte is vaak niet zo ruim, de tegels hard en vaak vochtig en een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Om zeker te zijn van uw veiligheid in de badkamer is er een groot assortiment hulpartikelen, zoals steunbeugels, badstoelen en douchekrukken, maar ook kunt u zelf veel doen om uw bezoek aan de badkamer veiliger en ook plezieriger te maken.

 

Handige tips voor veiligheid in de badkamer

Elk jaar gebeuren er ruim 4.500 valongelukken bij ouderen in de badkamer (bron: Veiligheid.nl). Tomzorg helpt u daarom graag om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en hulpmiddelen aan te schaffen voor betere veiligheid in de badkamer. Met deze tips maakt u een goed begin.

  • De combinatie van water en zeep kan zorgen voor een gladde vloer en uitglijden kan ernstige gevolgen hebben. Breng antislipcoating aan op de tegels waardoor deze worden voorzien van een antisliplaag.
  • Het is veiliger om geen badmat of – kleedje neer te leggen, omdat u er makkelijk over struikelt. Wilt u toch heel graag een badmat of –kleedje (voor de warmte bijvoorbeeld) dan raden wij u aan om er een ondertapijt onder te plaatsen.
  • Kies voor een thermostaatkraan en stel die af op max. 50 graden Celsius om het risico op brandwonden te vermijden.
  • Zorg voor voldoende licht en plaats de lichtknop niet al te hoog.
  • Als u een rolstoel gebruikt of gaat gebruiken is het verstandig een zwevende wastafel te laten plaatsen, zodat u er gemakkelijk met een rolstoel bij kunt.
  • Voor veiligheid in de badkamer houdt u alle benodigdheden voor het douchen binnen handbereik.
  • Voortkom dat u halsbrekende toeren moet uitvoeren om iets te pakken met het risico dat u valt.
  • Plaats handgrepen of een wandbeugel naast het toilet of bad. Deze geven u extra steun bij het overeind komen en maken dat u zich zekerder beweegt in de badkamer.
  • Zorg voor goede ventilatie in de badkamer: door onvoldoende ventilatie in de badkamer kan er vochtige en klamme lucht ontstaan die duizeligheid kan veroorzaken.

 

Meer informatie?

Bent u op zoek naar hulpmiddelen voor veiligheid in de badkamer? Kijkt u dan eens bij ons assortiment.

Weet u niet welk product u precies wilt of nodig heeft, neemt u dan contact met ons op via onze klantenservice op tel. 088-0919191 of stuur een mail naar info@tomzorg.nl.

 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?