Hoe vouw je simpel een rolstoel op?

Hoe vouw je simpel een rolstoel op?Hoe vouw je simpel een rolstoel op?

Als u uw rolstoel meeneemt in de auto, zult u de stoel moeten inklappen. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar voor u het weet heeft u vijf losse onderdelen die makkelijk en licht in de auto zijn te tillen. Het stappen plan begint met de beensteunen:

  1. Verwijder de zekering van steunen. Draai de steun naar buiten en haal hem van de rolstoel af.
  2. Daarna pakt u de stoel bij de zitting. Afhankelijk van het soort rolstoel zitten er wel of geen hendels aan de zitting. Til de zitting omhoog, als uw stoel ze heeft met de hendels. Zo haalt u de veiligheidsbeperking eraf.
  3. Zet vervolgens uw handen tegen buitenkant van armleuningen en duw ze naar elkaar toe. U heeft nu een plat pakket dat klein genoeg is om makkelijk weg te zetten is of in een wat grotere auto te plaatsen. Bij sommige rolstolen (Debbie, Astrid en de Sterre) is het ook nog mogelijk de rugleuning dubbel te klappen voor een nog kleiner pakket.

Wielen van de rolstoel afhalen

In veel gevallen moet de rolstoel nog kleiner opgevouwen worden. Dat kan door de wielen van het frame af te halen. Dit doet u makkelijk zo:

  1. zet de rolstoel naast u neer en laat hem tegen u aan leunen, zodat het wiel vrij van de grond is.
  2. Druk de naaf van het wiel in en u kunt het wiel eraf tillen.
  3. Draai de rolstoel op zijn voorwielen om en verwijder het andere wiel op dezelfde manier.

Zo heeft u vijf lichte onderdelen om in de auto te plaatsen: twee wielen, twee beensteunen en het frame.

Rolstoel in elkaar zetten

Gaat u de rolstoel daarna weer in elkaar zetten? Dat gaat precies andersom, wielen erop, uitklappen en beensteunen bevestigen. Denk hierbij goed om het zekeren van de onderdelen.

Gaat u uw rolstoel vaak in- en uitklappen? Kijk dan eens bij onze rolstoelen voor modellen die bijvoorbeeld extra licht zijn, een kruisframe hebben of een handig kliksysteem om de wielen eraf te halen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?