Hoofdsteun verstellen

hoofdsteun-verstellenHoofdsteun verstellen

Wanneer iemand niet altijd zijn bewegingen onder controle heeft of soms een dutje doet in de rolstoel, dan is een rolstoel hoofdsteun erg prettig. Het afstellen van een rolstoel hoofdsteun is dan ook belangrijk. Één cm anders instellen van een hoek kan een wereld van verschil maken voor de zittende.

Er zijn verschillende rolstoel hoofdsteunen welke als optie aan de rolstoel vast gemaakt kunnen worden of welke al geïntrigeerd zijn. Voor het afstellen is geen standaard, want iedereen is uniek in wat hij/zij prettig vindt qua afstellen. Daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt afstellen.

Afstellen van een rolstoel hoofdsteun:

  • De hoogte van steun
     
  • De diepte van steun
  • De gradenboog van de steun

Met deze drie instellingen kunt u de rolstoel hoofdsteun zo instellen dat het hoofd niet verder naar achter kan. Of je kunt hem iets naar voren halen en kantelen om het hoofd erin te laten “liggen”. Let hierbij op de stelknoppen, deze moeten altijd weer in stand “0” terug gezet worden. Zodoende zal de zittende er geen last van hebben.

Soort steun

Daarnaast is het belangrijk dat u kiest voor de juiste soort steun. Heeft de steun wel of geen zijsteunen, zijn de steunen van zacht materiaal of is het gevuld met een vulling. Wij van Tomzorg bieden u graag een passende oplossing voor zowel uw huidige als nieuwe rolstoel.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?