In en uit de auto stappen

In en uit de auto stappen kan lastig zijn als u minder mobiel bent. Vroeger ging het zonder nadenken, maar nu kunnen sommige bewegingen moeilijk zijn of zelfs pijnlijk. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die het in en uit de auto stappen weer gemakkelijk kunnen maken.in-en-uit-de-auto-stappen

In en uit de auto stappen

In en uit de auto stappen gaat eigenlijk in drie bewegingen: uitstappen doet u door te draaien naar de deuropening, uit de auto komen en rechtop te gaan staan. Instappen heeft dezelfde bewegingen maar dan andersom; uit stand op de stoel gaan zitten, de auto inschuiven en draaien zodat u goed zit.

Draaien doet u met uw bovenlichaam, maar het onderlichaam moet ook mee. Uw benen kunnen dan best wat zwaar voelen, zeker in de beperkte ruimte van de auto. Om de draaibeweging te vergemakkelijken zijn er draaischijven. Draaischijven van Tomzorg hebben een comfortabele zitting, zijn flexibel waardoor ze zich vormen naar de autostoel, en kunnen soepel 360 graden draaien. Tomzorg heeft twee draaischijven: voor in de autostoel de Laura en voor op de grond Quin.

Voor het in en uit de auto stappen heeft Tomzorg een handybar. Deze handybar is uw eigen handgreep die u in het scharnier van de autodeur steekt zodat u een extra ondersteuning heeft bij het in- en uitstappen, als chauffeur of als passagier.

Draaischijf in de autoOpstaan uit de stoel of gaan zitten vergt veel kracht van uw benen en knieën, en evenwicht. Ook hiervoor is er een hulpmiddel dat gebruik maakt van de auto. Deze ‘sta op hulp’ maakt u eenvoudig vast: u laat het raam zakken en zet de handgreep vast aan de bovenkant van het portier. Zo kunt u met een beetje hulp gemakkelijk in en uit de auto stappen. De hulp is verstelbaar en dus geschikt voor iedereen. Met de anti-slip handgreep is hij extra veilig.

Tot slot: blijf voor veilig in en uit de auto stappen goed op uw omgeving letten. Denk om het verkeer dat voorbij komt en zorg dat uw openstaande autodeur niemand hindert.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?