Kinder krukken

Kinder krukken bij TomzorgKinder krukken

Kinder krukken, u hoopt dat uw kind ze nooit nodig heeft. Toch kan het gebeuren dat uw zoon of dochter iets aan een voet of been heeft. U wilt dan natuurlijk de allerbeste zorg voor ze. Tomzorg heeft in het assortiment zorgartikelen ook kinder krukken, in vrolijke kleuren.

Kinder krukken van Tomzorg

Er zijn verschillende kinder krukken. Een belangrijk verschil is open of gesloten manchet. Krukken met een gesloten manchet blijven aan de arm hangen wanneer uw kind bijvoorbeeld iets wil pakken. Deze krukken zijn daarmee ook iets minder makkelijk te verliezen. Voordeel van kinder krukken met open manchet is onder andere dat de mouwen van jas of trui niet blijven hangen, omdat de arm er niet van bovenaf in gestoken wordt. Krukken kunnen los of per set gekocht worden. Los verkoopt Tomzorg alleen krukken met  open manchet.

Krukken zijn in principe verstelbaar. Om de juiste hoogte te bepalen, gaat uw kind rechtop staan, met schoenen aan. Laat uw kind de armen ontspannen langs het lichaam houden. Het handvat van de krukken moet ongeveer bij de pols zitten. De manchet moet ongeveer 5 cm onder de elleboog zitten.

Voor het lopen met krukken heeft Tomzorg een aantal hulpvideo’s, met één of twee krukken. Of bijvoorbeeld voor hoe je de trap afloopt met krukken.

Kinder hulpmiddelen

Als uw kind iets aan zijn of haar been heeft, heeft het niet alleen moeite met lopen. Ook andere handelingen, zoals douchen, gaan lastiger. Er zijn dan niet alleen krukken nodig maar ook andere hulpmiddelen, zoals een gipshoes. Hiermee kan uw kind ook met gips douchen en badderen. Ook een badlift behoort tot de mogelijkheden.

Met hulpmiddelen voor kinderen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen weer plezier krijgen in het ondernemen van dingen die daarvoor eigenlijk niet mogelijk waren. Ook worden ze weer geactiveerd om zelf dingen te doen. Tomzorg is op dit moment bezig een compleet assortiment van standaard hulpmiddelen voor kinderen samen te stellen. Bekijk de kinder krukken of het hele assortiment kinder hulpmiddelen, en neem gerust contact op bij vragen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?