Kinder looptrainer of kinder looprek

Kinder looptrainer of kinder looprekKinder looptrainer of kinder looprek

Een kinder looptrainer is bedoeld voor kinderen met een verminderde mobiliteit. De looptrainers zorgen ervoor dat uw kind mobieler is, en kunnen helpen de lichaamshouding van kinderen te verbeteren. Er is een verschil tussen looptrainers en looprekken, en het assortiment voor kinderen is weer anders dan voor volwassenen.

Kinder looptrainers en kinder looprekken

Jonge kinderen zijn volop in ontwikkeling en in de groei. Zeker bij een beperking, of die nu tijdelijk of chronisch is, is het belangrijk dat die ontwikkeling gestimuleerd wordt. Bij een beperking ontstaat vaak de neiging om die te compenseren. Hierdoor kunnen verkeerde gewoontes ontstaan, dus goede loophulp is onmisbaar. Hierbij is er een verschil tussen een looprek en een looptrainer. Een looptrainer is ontworpen voor het beginnen met ontwikkelen van de mobiliteit bij kinderen. Het helpt de mobiliteit te bevorderen en verbetert de lichaamshouding. Een looprek focust op het daadwerkelijk lopen met ondersteuning. Ook hierbij is veel aandacht voor de loophouding van het kind.

Speciaal voor kinderen

Kinder looptrainers en looprekken richten zich dus meer op ontwikkeling, waar deze producten voor volwassenen vooral bedoeld zijn voor ondersteuning. Verder zijn er natuurlijk grote lengteverschillen tussen jongere en oudere kinderen. De looptrainer is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes, namelijk voor een lichaamslengte van ongeveer 1m10, 1m20 en 1m50. Looprekken zijn er in vier hoogtes: voor kinderen van 1m10, 1m20, 1m50 en nog 1m60. Als laatste worden hulpmiddelen voor volwassenen doorgaans in neutrale kleuren gemaakt. De kinder looptrainers en rekken zijn er in verschillende leuke kleurtjes zoals oranje, groen en blauw. Dat maakt het lopen met een looptrainer of rek nét wat minder erg.

Een kinder looptrainer of looprek heeft u binnen 3-5 werkdagen in huis, gratis bezorgd. Meer informatie over de looprekken en looptrainers, bijvoorbeeld het soort wielen en hoe de remmen werken, vindt u bij de producten.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?