Klein persoon in rolstoel

Klein persoon in rolstoelDe zitbreedte van een rolstoel kan verschillen. Belangrijk is dat u de zitbreedte kiest die goed bij uw postuur past. U kunt uw eigen zitbreedte gemakkelijk zelf meten door middel van dit stappenplan. De standaardbreedte van een rolstoel zitvlak is 45 cm. Voor velen mensen is deze maat prima, maar voor een groot aantal mensen is dit te breed.

Bent u of kent u iemand die wat smaller of wat kleiner van postuur is? Dan is 45 cm voor u te groot. Als u op zo’n zitvlak gaat zitten, kunt u het sneller koud krijgen omdat er gemakkelijk tocht langs uw lichaam kan gaan. Dit is absoluut niet prettig en ook zeker niet nodig! Er zijn bijvoorbeeld zitbreedtes van 38 cm.

Voordelen van een kleiner zitvlak voor kleinere of smallere mensen:

  • Het belangrijkste is natuurlijk dat het zitvlak bij u aansluit! Een kleiner zitvlak zit dus ook meteen een stuk fijner. En hoe fijner hoe zit, hoe beter.
  • Omdat er minder tocht langs uw lichaam kan, heeft u het ook minder snel koud op een kleiner zitvlak. Doordat u altijd aan elke zijde nog 1 cm over moet laten, is er alsnog genoeg ruimte voor een schootkleed. Een schootkleed zorgt ervoor dat u ook bij wat minder lekker weer alsnog goed verwarmd bent!
  • Als laatste kunt u het wellicht prettig vinden om op een rolstoel kussen te zitten. Die geeft de tere delen van uw lichaam extra zachte steun. Erg fijn dus!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?