Koudschuim matras: is dat iets voor mij?

Matras comfortKoudschuim matras klinkt misschien een beetje vreemd, alsof het heel koud wordt ’s nachts, maar in werkelijkheid staat het voor een heel comfortabel matras met een lange levensduur.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een veerkrachtig schuim(rubber) dat op veel manieren gebruikt wordt –  in auto’s, koptelefoons, bankstellen en ook in matrassen. Door de open celstructuur van koudschuim kan de elasticiteit voor veerkracht en behoud van de vorm zorgen, maar is het matras wel zeer luchtdoorlatend. Het koudschuim matras staat hierdoor bekend om zijn hoge ligcomfort en de lange levensduur. Ook heeft dit matras geen last van kuilvorming.

Welk koudschuim matras?

Er zijn verschillende soorten koudschuim matras met elk hun eigen voordeel. Tomzorg heeft er drie.

Ligt u langdurig in bed?

Koudschuim matras

Als u revalideert of niet meer mobiel bent, zult u veel op bed liggen. Van het vele liggen kunt op een bepaald moment last krijgen. Het is verstandig om in dat geval een matras te kiezen dat drukverlagend werkt en decubitus (doorliggen) tegengaat. Hiervoor is een koudschuim matras met een traagschuim toplaag zeer geschikt. Het traagschuim is warmtegevoelig en past zich aan aan uw lichaam. Hierdoor ontstaat er een optimale drukverdeling.

Leuk om te weten: traagschuim was oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. Het was bedoeld om de druk bij lancering te verlagen voor de astronauten. Hiervoor bleek het niet helemaal goed genoeg maar de voordelen voor andere toepassingen waren duidelijk.

Lees hier verder over dit matras >

Is uw gewicht 140-210 kg?

Als u wat zwaarder bent, kan de druk van een matras ook onprettig zijn. Of het matras is zo zacht dat u erin weg zakt en weinig bewegingsruimte meer heeft. Tomzorg heeft een comfortabel koudschuim matras dat speciaal bedoeld is voor een gewicht van 140-210 kg. Het matras zakt niet in en biedt genoeg ondersteuning.

Lees hier verder over dit matras >

Zoekt u gewoon een comfortabel matras?

Als bovenstaande niet van toepassing is op u, maar u gewoon een goed, drukverlagend, ademend matras zoekt dat lang mee gaat, dan is het standaard koudschuim matras wat u nodig heeft.

Lees verder over het standaard matras >

Wilt u meer weten over koudschuim matrassen? Neem gerust contact met ons op via 085 021 24 24 of info@tomzorg.nl

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?