Langer thuis wonen dankzij zorgproducten

zorgproducten

Voor veel mensen die minder mobiel zijn door ouderdom of een ziekte is het een wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In hun woning is alles vertrouwd en vrijwel iedere ruimte brengt mooie herinneringen naar boven uit het verleden. Tegenwoordig stimuleren verschillende zorgverzekeringen de ouderen ook om langer in hun eigen woning te blijven wonen. Om dit daadwerkelijk mogelijk te maken, zijn er in veel gevallen enkele aanpassingen nodig in de woning. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn zoals het verwijderen van losse matjes en vloerkleden om struikelen te voorkomen tot aan de aanschaf van hulpmiddelen zoals een rolstoel of rollator.

Aanpassingen in de woning

Wanneer u slecht ter been bent dan kan het lastig zijn om alle handelingen te blijven doen die u gewend bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan simpele dingen zoals een kopje koffie van de keuken naar de woonkamer brengen tot aan opstaan uit bed.

Bij Tomzorg vindt u verschillende hulpmiddelen die u ondersteuning kunnen bieden, zodat u zichzelf nog steeds mobiel kunt voortbewegen in de eigen woning. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een looprek, rollator of rolstoel te gebruiken binnenshuis, dan zijn er een aantal kleine aanpassingen die u kunt doen in uw woning om de mobiliteit te vergroten. Hieronder een aantal aandachtspunten voor uw woning:

  1. Vloerkleden zijn vaak een mooie toevoeging op uw woning, maar deze kleden kunnen een flinke hindernis vormen wanneer u slecht ter been bent of met een rollator loopt. Daarnaast is de kans op struikelen erg groot, waardoor uw omstandigheden erg kunnen verslechteren!
  2. Drempels in uw woning kunt u het beste verwijderen wanneer u de rollator binnenshuis wilt gebruiken. De wielen van uw rollator kunnen namelijk achter de drempel blijven hangen waardoor u uw evenwicht kunt verliezen. Wanneer de drempel te hoog is dan betekent dit dat u de rollator telkens over de drempel moet tillen, wat op den duur een te zware belasting kan worden voor uw schouders en armen.
  3. Let op losliggende snoeren en kabels in de woning. Wanneer deze in wandelpaden liggen, kunnen deze blijven hangen aan de rollator of uw voet kan blijven haken waardoor de kans op vallen wordt vergroot.

Zorgproducten voor senioren

Wanneer u merkt dat u minder mobiel bent in uw eigen woning, dan kunnen een aantal zorgproducten ervoor zorgen dat u toch de dingen kunt blijven doen die u gewend bent. Bij Tomzorg heeft u keuze uit tal van zorgproducten, zoals een rollator, looprek of rolstoel. Wanneer u bijvoorbeeld een rollator wilt aanschaffen maar niet weet welke rollator geschikt is voor uw omstandigheden, dan helpen wij u graag bij de keuze van een nieuwe rollator. Wij geven u graag advies zodat de juiste rollator u de beste ondersteuning zal bieden. Wanneer u de rollator naar wens heeft gevonden dan kunt u deze eenvoudig en helemaal veilig online bestellen via onze website. Woont u in Nederland? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis levering op uw nieuwe rollator!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?