Met een rollator de trap op

Met een rollator de trap op

Met een rollator de trap op

Met een rollator de trap op daar heeft u vaak hulp bij nodig. Het fijnste is als iemand anders uw rollator voor u de trap op kan tillen. Daardoor kunt u zelf veilig en met steun van de trapleuning omhoog. Maar soms is die hulp er niet. Wat dan?

Dan zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste kunt u ervoor kiezen om uw rollator beneden te laten staan. Dan is het wel erg prettig dat deze rollator niet in de weg staat voor anderen. Hiervoor biedt een makkelijk opvouwbare rollator uitkomst. Zodoende is hij makkelijk in de hoek te zetten. Daarnaast is het fijn om te weten dat uw rollator niet zomaar mee kan worden genomen. Een slot biedt hiervoor de oplossing.

De tweede mogelijkheid is dat de rollator toch mee omhoog moet. Daarbij dient u wel sterk genoeg te zijn om deze rollator te kunnen tillen. Hierbij is het gewicht van de rollator belangrijk, naast het feit dat de rollator handzaam moet zijn. Deze handzaamheid uit zich in het kruisframe opvouw gemak van de rollator. Zodoende is het gewicht het meest eerlijk verdeeld om de rollator de trap op te kunnen tillen.

Tomzorg raadt traplopen met een rollator alleen aan als dit echt niet anders kan!

Daarom is het verstandig om goed te kijken naar het gewicht van de rollator bij aankoop. Een lichtgewicht rollator is gemaakt van aluminium, waardoor hij niet zo zwaar is. De lichtgewicht rollator biedt u nog steeds evenveel steun. U kunt er bijvoorbeeld even op zitten om tot rust te komen tijdens uw wandeling naar de supermarkt. Doordat de rollator niet zwaar is, is deze ook makkelijk mee te nemen tijdens een dagje uit met de auto of trein.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?