Op vakantie met zorghulpmiddelen

op-vakantie-met-zorghulpmiddelenOp vakantie met zorghulpmiddelen

“Ik ga op vakantie en ik neem mee…” Velen van u komt dit zinnetje vast bekend voor. Nu gaat het hier niet om fictieve attributen voor tijdens uw vakantie. Maar om producten die de gemakken van thuis meenemen op vakantie. Prettig is namelijk als u tijdens uw trip van alle gemakken voorzien bent:

Gemak op reis

Bent u of is uw reisgenoot wat minder goed ter been? En zijn de lange afstanden op bijvoorbeeld het vliegveld wat teveel? Of vindt u het prettig om op uw vakantiebestemming niet alle stukken zelf te moeten lopen? Dan is een duwstoel een handige oplossing. Duwstoel Roos is de ideale duwstoel voor op vakantie. Ze is klein, makkelijk opvouwbaar en er zit zelfs een handige reistas bij! Deze duwstoel is dus eenvoudig mee te nemen in het vliegtuig. Bespreek dit van te voren wel even met uw luchtvaartmaatschappij.

Gemak in de badkamer

  • De badkamer op uw vakantiebestemming is uiteraard anders dan uw eigen badkamer. Dat kan soms wel eens vervelend zijn. Daarom is het prettig om waar mogelijk uzelf steun te geven. Dit kan door middel van handgrepen met zuignappen.

    Deze kunt u gemakkelijk vastzetten op de badkamer muur, bijvoorbeeld naast het toilet of in de douche. Ze hoeven niet vastgeschroefd te worden, dus zijn eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen. Let wel op het soort muur! Deze mag niet poreus zijn. Belangrijk bij handgrepen met zuignappen is het voorzichtige gebruik ervan. Check voor gebruik altijd of hij echt goed aan de muur vast zit.
     

  • Naast de handgrepen met zuignappen kan het meenemen van een douchekrukje ook erg fijn zijn. Sommige douches op vakantie zijn zeer glad, dus dan is het prettig om stabiel te kunnen zitten onder de douche. Douchekruk Lotte heeft vijf bouten en is gemakkelijk los te schroeven. Na het losschroeven kunt u deze douchekruk als een plat pakketje meenemen. Past goed in de koffer dus!

 Tomzorg wenst u een prettige vakantie! 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?