Opklapbare rollators

Opklapbare rollatorsOpklapbare rollators

Bij het aanschaffen van een rollator let u op een paar dingen. Is de rollator voor binnen, of kan hij ook buiten gebruikt worden? Kunt u erop zitten en even uitrusten tijdens het wandelen? Maar kijkt u ook naar het opvouwmechanisme?

Rollator opklappen

Er zijn verschillende opklapsystemen voor een rollator. Goed om te weten en in het bijzonder van belang als u niet zo veel kracht heeft of niet stabiel staat zonder rollator. Er zijn twee opvouwsystemen:

  • Standaard: voorste wielen komen naar de achterste wielen bij het vouwen
  • Kruisframe: zijwielen komen naar elkaar toe

Een enkele rollator heeft nog een iets ander systeem. Voor wie op zoek is naar een makkelijk opvouwbare rollator is een kruisframe de beste keus. Dit komt omdat het opvouwen met de helft van de kracht kan worden gedaan ten opzichte van het standaardmechanisme. Een kruisframe is namelijk zo gemaakt dat het bijna al het werk doet bij het in en uit elkaar klappen. Het gaat zo makkelijk dat het eigenlijk met één vinger kan.

Bij een standaard opvouwsysteem is er vaak nog een tweede hand nodig en moet u stabiel staan. Daarbij moeten het dienblad en het mandje verwijderd worden, anders kunt u de rollator niet inklappen. Bij een kruisframe vouwt de tas mee, als die niet gevuld is tenminste. Het enige nadeel van een kruisframe is dat deze rollators iets duurder in aanschaf zijn.

Rollators vergelijken

U kunt de rollators van Tomzorg op gemakkelijk met elkaar vergelijken. Wat betreft opvouwsysteem maar ook op andere punten. Op deze pagina staat een tabel. Klikt u op het knopje ‘PDF’, dan wordt de tabel opgeslagen op uw computer. U kunt dan inzoomen en de eigenschappen van alle Tomzorg rollators bekijken. Natuurlijk kunt u ze ook met foto bekijken in het assortiment rollators. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?