Opklapbare scootmobielen

Opklapbare scootmobielen Opklapbare scootmobielen

Opklapbare scootmobielen zijn ideaal als u veel onderweg bent of graag reist, maar toch graag over een scootmobiel wilt beschikken. Een opklapbare of opvouwbare scootmobiel is speciaal gemaakt om eenvoudig mee te nemen. Allereerst is een opklapbare scootmobiel veel lichter dan een standaard scootmobiel. Ook zijn opklapbare scootmobielen een stuk kleiner en daarmee compacter. Dit formaat is makkelijk te hanteren en ook in kleinere vervoermiddelen mee te nemen.

Er zijn twee opklapsystemen voor opklapbare scootmobielen:

  1. De scoot is te demonteren in vier losse, makkelijk te tillen onderdelen.
  2. Andere opklapbare scootmobielen kunt u opvouwen als een vouwfiets. In drie stappen is de scoot opgevouwen.

Opklapbare scootmobielen: welke vouwwijze?

Wanneer kiest u welke vouwwijze? Dat hangt af van het vervoermiddel waarmee u reist, en welk gewicht u wenst te tillen. Reist u veel met de auto? Dan is een scoot die in losse onderdelen te demonteren fijn. De scoot is dan gemakkelijk per deel achterin de auto te leggen. Deze vouwwijze heeft de lichtste onderdelen; het zwaarste is 14 kg met een handig handvat.

Voor wie veel met het openbaar vervoer reist, is het tweede opklapsysteem een betere keuze: in drie handelingen, een paar tellen, staat u klaar voor de bus of trein. De ingeklapte scootmobiel weegt iets meer dan 20 kg. Door de extra transportwieltjes en speciale handgreep is de ingeklapte scootmobiel makkelijk te rijden en sturen over bijvoorbeeld perron of vliegveld. U hoeft dus niet bang te zijn dat u de hele tijd uw scoot moet tillen.

Goed om aan te denken: opklapbare scootmobielen zijn klein en compact en hebben daarmee ook kleinere wielen. Ze komen daardoor iets minder makkelijk over oneffenheden in de weg. Ook heeft een opklapbare scootmobiel een kleinere accu die lichter is, maar daardoor is de actieradius kleiner dan van een gewone scoot (12 à 20 t.o.v. > 30 km gemiddeld) en ook de topsnelheid ligt op max. 6 km/h (i.p.v. max. 18 km/h voor standaard scootmobielen).

Gebruikt u uw scootmobiel vooral thuis of maakt u langere ritten zonder dat de scoot vervoerd hoeft te worden? Dan is een gewone scootmobiel beter voor u. Voor wie veel reist en de scootmobiel mee wil nemen, zijn opklapbare scootmobielen een uitkomst. Bekijk ze hier.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?