OV met de rollator

OV met de rollatorov-met-de-rollator

Met het openbaar vervoer reizen is af en toe onoverkomelijk. Bijvoorbeeld wanneer uw auto kapot is, of u een drukke stad wilt bezoeken. De trein, bus of metro zijn dan prettige vervoersmiddelen om toch op uw gewenste bestemming te komen.

Veel mensen vinden het echter lastig om het OV te gebruiken met rollator. Tomzorg begrijpt dit erg goed, zeker als het druk is in het OV tijdens spitsuur, kan het wat spannend zijn om ook uw rollator mee te moeten nemen. Maar gelukkig hoeft het helemaal niet lastig te zijn! Tomzorg geeft u daarom 5 tips voor het gebruik van een rollator in het OV.

5 Tips OV met de rollator:

  1. Let bij aankoop van uw rollator op het gewicht van de rollator. Hoe lichter de rollator, hoe makkelijker deze mee te nemen is.
  2. Let ook op de opvouwbaarheid van de rollator. Hoe makkelijker deze op te vouwen is, hoe prettiger deze mee te nemen is in het OV.
  3. Daarnaast is het prettig als de rollator van een wat kleiner formaat is. Zo is hij makkelijker mee te nemen en neemt hij minder ruimte in.
  4. Als u met uw rollator het OV gebruikt, ga dan op de gehandicapten plek zitten (bijv. In de bus). Deze is dichtbij de deur en heeft ruimte voor uw rollator.
  5. Vraag hulp aan medepassagiers bij bijvoorbeeld het in en uitstappen van de trein of bus. Zo voorkomt u vallen of onnodig tillen.

Naast deze tips wil Tomzorg u graag op het hart drukken om niet met een rollator het OV in te gaan als u daar niet zo zeker van bent. Het OV kan vaak toch best druk zijn en u moet zich wel prettig voelen bij de situatie. Is dit niet het geval, dan is een taxi ook een fijn vervoersmiddel. Lees hier over het meenemen van uw rollator in een taxi

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?