Po stoel: altijd het toilet dichtbij

Po stoel EmmaPo stoel is een ander woord voor een toiletstoel. Omdat u de po stoel kunt plaatsen waar u wilt, is het een uitkomst voor wie slecht ter been is, tijdelijk veel in bed ligt of wie ’s nachts vaak naar het toilet moet en liever niet in het donker op zoek gaat naar de wc.

Een po stoel bestaat uit een frame (bij Tomzorg altijd in hoogte verstelbaar), een makkelijk te verplaatsen en schoon te maken toiletemmer, en een luxe zitting of toiletbril (met deksel).

Het toilet en de badkamer zijn vaak de eerste ruimtes waar u niet graag meer komt als u wat slechter ter been bent, maar waar u wel meerdere keren per dag moet zijn. De harde tegels, kleine ruimtes en het lastige gaan zitten en opstaan – het zijn allemaal redenen om er minder graag te komen. Met een po stoel is naar het toilet gaan weer een stuk makkelijker, zonder dat u meteen gebruik hoeft te maken van bijvoorbeeld een tillift.

Po stoel met andere hulpmiddelen

Omdat de badkamer een lastige plek is, zijn er ook veel hulpmiddelen die uw bezoek eraan vergemakkelijken. Een po stoel is bijvoorbeeld goed te combineren met handgrepen, die extra steun bieden tijden opstaan en gaan zitten.

Po stoel: waar moet u op letten

Bij een po stoel draait het om drie dingen: comfort, veiligheid en hygiëne. Comfort betekent dat de stoel voldoende steun biedt en dat de zitting fijn zit en u er niet gemakkelijk afglijdt. Het is ook prettig als de po stoel armleuningen heeft. Verstelbare poten zijn plezierig zodat u op een hoogte kunt zitten die prettig is voor u, en ook makkelijk kunt opstaan en gaan zitten.

Voor de veiligheid kunt u het best kiezen voor poten met een kliksysteem waar de poot vastzit m.b.v. een nok.

Hygiëne is belangrijk voor u en voor een eventuele verzorger. Dit betekent dat alles goed bereikbaar is voor schoonmaken. Ook gemakkelijk wegnemen van de emmer en een goed afsluitbare deksel zijn hierbij van belang.

Alle producten van Tomzorg voldoen aan deze eisen voor comfort, veiligheid en hygiëne.

 

Wilt u meer weten? Kijk dan eens bij po stoel Emma of neem contact met ons op via 088-0919191 of info@tomzorg.nl

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?