Revalideren en (tijdelijke) aanschaf van een rollator

Revalideren en de (tijdelijke) aanschaf van een rollatorRevalideren rollator

Revalideren kan soms een lange tijd duren en veel tijd en energie eisen. Gelukkig bestaan er een hoop hulpmiddelen die het revalidatieproces kunnen verlichten en vergemakkelijken en in sommige gevallen mogelijk zelfs versnellen. Het kan zo zijn dat u slecht ter been bent (geraakt) en tijdens uw revalidatie wel een steuntje kunt gebruiken. Een rollator is in dit geval geen overbodige luxe. Een rollator is namelijk, indien juist afgesteld, een ideale hulp indien lopen moeizaam gaat of pijnlijk is. Stabiliteit en ondersteuning, meer bewegingsvrijheid en daarmee een veilig middel, dat u helpt op de been te blijven.

Rollator en revalidatie

Tijdens het revalideren kunt u wel een steuntje gebruiken. Een rollator en revalidatie gaan goed samen. Met een rollator kunt u namelijk blijven lopen en oefenen, wat het revalidatieproces ten goede komt. Revalidatie en rollator is een veel aangeprezen combinatie, die wij alleen maar kunnen beamen. Een beter evenwicht en een zekerder gevoel, veilig voortbewegen en een goede houvast. Indien zelfstandig lopen niet lukt of veel pijn doet, maar u toch graag zelfstandig naar de winkel gaat of op bezoek bij de buren; een rollator biedt u de helpende hand. Onze rollators zijn uitermate geschikt voor zowel jong als oud, ter begeleiding van elke vorm van revalidatie.

VeiligheidRevalidatie en rollator: veiligheid voorop

Een rollator aanschaffen kan een hoop vragen met zich meebrengen. Gaat u voor een nieuw exemplaar of een tweedehands? Moet een rollator prijzig zijn om kwaliteit te bieden of kan het ook goedkoper? Is een rollator veilig – indien ja, hoe controleert u of dit inderdaad het geval is? Goede revalidatiecentra, zoals bijvoorbeeld medifitreha.nl, zorgen ervoor dat rollators met regelmaat worden onderworpen aan strenge keuringen. Daarnaast hoort een goede winkel of webshop enkel goedgekeurde en kwalitatieve rollators aan te bieden. Alle rollators in onze webshop zijn uitvoerig nagekeken, gekeurd en gecontroleerd. Tijdens deze keuringen wordt de rollator nagekeken door professionals. Gebreken worden geregistreerd en verholpen en pas wanneer een rollator technisch helemaal in orde is, mag deze aan u worden verkocht of verhuurd.

Rollator en revalidatie: een rollator op maat

Hulp bij rollator aanschaffen

Iedere patiënt is anders: hetzelfde geldt voor onze rollators. Elke rollator dient volledig op u afgestemd te worden. Want alleen dan is de rollator uw beste hulp! Een fysiotherapeut kan u helpen uw rollator op maat af te stellen. Deze zal u tevens vragen hoe u uw rollator in gebruik zult nemen, hij of zij zal kijken naar de wijze van uw lopen en uw rollator hierop afstellen. Een rollator die niet juist is afgesteld is namelijk onveilig en kan bovendien nadelig voor uw revalidatie zijn.

Hulp bij het aanschaffen van een rollator

Een rollator aanschaffen doet u niet zomaar en dat begrijpen wij. Daarom bieden wij u graag onze hulp aan. Indien u vragen heeft over een specifieke rollator of een kwestie in het algemeen, schroom niet deze bij ons neer te leggen. Wij helpen u graag bij het nemen van een beslissing, zodat u uzelf kunt verzekeren van de beste loophulp, van kwaliteit en op maat.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?