Rollator in de auto plaatsen

rollator-in-de-auto-plaatsenRollator in de auto plaatsen

Als u gebruik moet maken van een rollator is het vaak lastig om bepaalde plekken te betreden, laat staan er te komen. Het meenemen van de rollator in de auto kan dan ook een hele klus zijn. Niet alleen het plaats maken voor de rollator in de auto (denk daarbij aan het opklappen van stoelen of het uitruimen van de bagage bak), maar ook de rollator zelf inklappen en optillen is vaak erg lastig. Dikwijls is hier dan ook hulp van anderen bij nodig en kunt u zich bezwaart voelen om dit te vragen.

De (onnodige) hoeveelheid tijd die bij dit alles komt kijken zorgt ervoor dat een klein tripje naar de supermarkt iets verderop in de buurt al een hele opgave kan worden. Kortom: een erg vervelende situatie. Daarom geeft Tomzorg graag wat tips om toch zo mobiel mogelijk te blijven.

Tips

  • Vraag uw partner of een buurtgenoot gerust om hulp. Het is helemaal niet erg dat u uw rollator niet in de achterbak kunt tillen. Een buitenstaander helpt juist graag een handje! 
  • Let bij aankoop van een rollator goed op het gewicht ervan. Hoe lichter de rollator, hoe makkelijker deze mee te nemen is naar verschillende plekken.
     
  • Let ook op de opvouwbaarheid van de rollator. Als deze gemakkelijk op te vouwen is, dan kunt u deze zonder problemen in de achterbak plaatsen.
  • Daarnaast is het handig om te kijken naar de grootte van de rollator. Bent u veel op stap met de auto maar heeft u wel wat ondersteuning nodig bij het lopen? Dan voldoet een wat kleinere en simpelere rollator. Deze is gemakkelijk mee te nemen en neemt niet teveel ruimte in.

Met deze tips wordt een uitje een minder grote opgave, waar u meer van kunt genieten!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?