Rollator veilig afstellen en gebruiken

Rollator veilig afstellen en gebruiken: Wij helpen u graag afstellen!rollator veilig afstellen en gebruiken

Rollators worden gebruikt als ondersteuning bij het lopen, waardoor het van groot belang is dat de rollator veilig afgesteld wordt maar dat u hem ook op de juiste manier gebruikt. Nog veel te vaak maken mensen op de verkeerde manier gebruik van de rollator, waardoor er jaarlijks heel veel ongelukken gebeuren die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Om uw rollator op de juiste manier af te stellen én te gebruiken, kunt u onderstaande tips gebruiken:

Rollators afstellen

Voordat u op pad gaat met uw rollator, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten. Controleer bijvoorbeeld altijd of de remmen nog goed functioneren en of u deze eenvoudig kunt bedienen. Wanneer het teveel moeite kost om de remmen in te knijpen heeft u niet voldoende grip om de rollator tot stilstand te brengen en dan kunnen rollators doorrijden waar u wilt stoppen. Daarnaast is het belangrijk dat uw handvatten goed vastzitten, een loszittend handvat is namelijk een veel voorkomende oorzaak van ongelukken. Als laatste kunt u controleren of de inklapbeveiliging aan staat, zodat de rollator niet per ongeluk inklapt tijdens het lopen.

Juiste houding achter rollators

Naast de veiligheid van de rollator is het belangrijk dat u zelf een goede houding aanneemt, zodat de rollator u goed kan ondersteunen. Sta zo goed mogelijk rechtop bij het afstellen, zodat de handvatten ter hoogte van uw pols staan. Ook tijdens het lopen is het belangrijk om rechtop te staan, zo kunnen rollators op de beste manier steun bieden. Hierbij loopt u tussen de achterwielen van de rollator voor de beste stabiliteit. Het is belangrijk dat u niet op de handvatten hangt, maar deze stevig in de hand heeft om in een juiste houding te kunnen wandelen.

Veilig gebruik maken van uw rollator

Zodra rollators op de juiste manier zijn afgesteld en u een goede houding aan heeft genomen, is het belangrijk dat u de rollator op een veilige manier gaat gebruiken. Zo kunt u in huis zorgen voor voldoende ruimte, zonder losliggende vloerkleedjes en waar mogelijk geen drempels, zodat u binnenshuis optimaal gebruik kunt maken van uw rollator. Wanneer u het hulpmiddel buiten gaat gebruiken, zult u meer obstakels tegen kunnen komen zoals losliggende stoeptegels of hoge drempels. Let daarom altijd goed op de situatie waar u zich bevindt om te voorkomen dat u struikelt. 

Bekijk ook onze video met hoe u de rollator thuis gestuurd krijgt

Voor meer tips en informatie over rollators kunt u terecht op onze website. Kunt u iets niet vinden of heeft u nog vragen na het lezen van alle informatie, dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij onze klantenservice!

Speciaal voor de Rollator Elmer

De hoogte instellen bij de Rollator Elmer is nog iets simpeler.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?