Rollators afstellen voor gebruik

Rollators afstellen voor gebruik is simpel zodra u een aantal punten in acht neemt.

Rollators zijn praktische hulpmiddelen en bieden ondersteuning zodat u zich weer veilig en mobiel kunt verplaatsen. Om uw nieuwe hulpmiddel op een veilige manier te gebruiken, is het belangrijk dat de rollator goed is afgesteld. Denk hierbij aan de juiste hoogte voor uw eigen lengte, zodat u niet gebogen over de rollator ‘hangt’. Wanneer de rollator te laag is afgesteld voor uw lengte dan is er een grote kans dat u de rollator te ver voor zich uit duwt. Op deze manier kan de rollator geen goede ondersteuning bieden bij het lopen en houdt u waarschijnlijk ook een verkeerde lichaamshouding aan met als gevolg kans op nek- en/of rugklachten. 

Rollators op de juiste hoogte afstellen

Wanneer u de rollator wilt afstellen op de juiste hoogte voor uw lengte dan kunt u de volgende stappen doorlopen. Ga rechtop achter uw rollator staan met uw armen in een ontspannen houding langs uw lichaam. Nu kunt u beginnen met afstellen van het eerste handvat, door deze vast te zetten ter hoogte van uw pols. Houdt hierbij de hoogte nét boven uw pols aan, dus de plooi van uw hand naar uw arm. Draai de bouten stevig aan, zodat het handvat niet naar beneden kan zakken wanneer u hier daadwerkelijk op leunt. Het handvat aan de andere kant stelt u op dezelfde manier in op juiste hoogte.  

Veilig op pad met uw rollator

Nu de rollator op de juiste manier is afgesteld, kunt u veilig op pad met uw nieuwe ondersteuning. Hierbij is het belangrijk dat u de rollator ook daadwerkelijk op de juiste manier gebruikt. Dus niet, zoals eerder beschreven, hangend op de handvaten. Om optimaal gebruik te maken van de rollator dient u als het ware tussen de handvaten in te lopen. Op deze manier biedt de rollator het beste steun en voorkomt u dat de rollator per ongeluk voor u uit geduwd wordt. Heeft u nog geen hulpmiddel voor het lopen aangeschaft? Dan kunt u zich altijd laten informeren bij TOMZORG. Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor vragen over het afstellen van uw rollator!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?