Rolstoel in de taxi

Rolstoel in de taxiRolstoel in de taxi

Het hebben van een rolstoel is heel vervelend. Zeker wanneer u deze rolstoel alleen gebruikt voor uitjes maar verder nog prima ter been bent. Toch zal de rolstoel dan mee moeten wanneer u met de taxi ergens naartoe gaat.

Ten eerste verwachten taxi bedrijven vaak dat u een speciale rolstoel taxi nodig heeft. Deze rolstoel taxi’s zijn uitgerust met een vastzetsysteem en veiligheidsgordels. Het is een heel gedoe om u en uw rolstoel in de taxi te krijgen en het kost ook extra tijd. Daarbij is een rolstoel taxi duurder dan een gewone taxi. Maar wanneer u een normale taxi bestelt willen de taxichauffeurs u vaak niet eens helpen.
Kortom, zo kost een leuk dagje uit onbedoeld een hoop gedoe.

Maar dit hoeft niet het geval te zijn

Wat als u zelf in staat zou zijn om uw rolstoel met gemak mee te nemen? Stelt u zich het volgende voor. U gaat een dagje op bezoek bij uw kleinkinderen, maar het vriest buiten en het is glad op de weg. Het is dan niet prettig om zelf te gaan rijden. Daarom bestelt u een taxi om zo toch veilig bij uw kleinkinderen te komen.

Echter, het taxi bedrijf heeft een drukke dag en dus weinig tijd om u goed te helpen. Maar dit hoeft geen probleem te zijn. Tomzorg raadt u hierbij namelijk een wat simpelere, doch hele fijne rolstoel aan. Deze rolstoel is lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar. Dit betekent dat u uw rolstoel zelf kunt opvouwen en daarna in de achterbak van de taxi kunt tillen. Natuurlijk moet u dit alleen doen als u zeker weet dat u daartoe in staat bent. Anders vraagt u de taxi chauffeur om hulp. Deze rolstoel is dus zeer efficiënt. Daarbij wordt de rolstoel na het opvouwen zeer klein, wat handig is met het in de achterbak van de taxi plaatsen. 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?