Rolstoel of duwstoel, wat is het verschil?

rolstoel duwstoel kopen

Rolstoel of duwstoel kopen?

Rolstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wanneer u op zoek bent naar een rolstoel, dan is het belangrijk om vooraf te bedenken welk type rolstoel het beste past bij uw omstandigheden. Sommige rolstoelen zijn namelijk geschikt om zelf voort te bewegen, andere rolstoelen kunnen alleen geduwd worden door een ander persoon. Maar er zijn ook rolstoelen verkrijgbaar die zowel door uzelf als door een tweede persoon vooruit geduwd kunnen worden. Vrijwel iedere rolstoel heeft zo zijn voor- en nadelen, dus bedenk vooraf goed waarvoor en op welke manier u de rolstoel voornamelijk gaat gebruiken.

Het verschil tussen een rol- en duwstoel?

Het grootste verschil tussen een rolstoel en een duwstoel is dat het ene vervoermiddel door uzelf bestuurd kan worden terwijl u bij de duwstoel altijd afhankelijk zult zijn van een ander. Wanneer u helemaal niet zelf kunt lopen of staan dan is een duwstoel waarschijnlijk minder praktisch, omdat u dan continue iemand bij zich moet hebben om vooruit te komen.

Met een rolstoel kunt u zichzelf voortbewegen en redt u zichzelf ook zonder anderen om u heen. Het voordeel van een duwstoel is dat deze heel eenvoudig ingeklapt kan worden tot een klein en compact formaat, zo kunt u de duwstoel vrijwel altijd meenemen wanneer u uitstapjes gaat maken bijvoorbeeld. Daarnaast komt de compactheid van deze duwstoel goed van pas in het openbaar vervoer en ook de vliegmaatschappijen zullen niet moeilijk doen over het formaat! Om deze reden worden duwstoelen ook wel gebruikt als transportstoel.

Een rolstoel kan ook ingeklapt worden, maar tot een minder compact formaat dan de duwstoel. Dit komt voornamelijk omdat de duwstoel vier kleine wielen heeft en de rolstoel twee grote wielen achter heeft, welke niet ingeklapt kunnen worden. Dankzij de grote wielen onder een rolstoel is het namelijk mogelijk om deze zelf vooruit te duwen met uw handen.

Zorgproducten kopen bij TOMZORG.

Heeft u een keuze kunnen maken over welk type rolstoel het beste past bij uw levensstijl en omstandigheden? Dan kunt u een kijkje nemen in onze collectie om het gewenste vervoermiddel te bestellen via onze website. Wanneer er toch nog een aantal dingen onduidelijk zijn of als u een vraag heeft over een van onze producten dan staan de medewerkers van TOMZORG u graag te woord.

Bent u niet op zoek naar een rolstoel maar naar een ander zorgproduct om uzelf te voorzien in voldoende bewegingsvrijheid? Neem dan ook een kijkje bij de rollators en looprekken welke misschien voldoen aan uw beperkingen. Alle zorgproducten zijn eenvoudig online te bestellen en daarnaast profiteert u in heel Nederland van onze gratis levering op alle rollators, looprekken en duw- en rolstoelen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?