Rolstoel verblijf

Rolstoel verblijf Rolstoel verblijf

De rolstoel. Een hoop mensen hebben er een. Rolstoelen zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van uw situatie. Uw situatie is namelijk bepalend voor de verblijfsduur die u heeft in een rolstoel. Gebaseerd op de verblijfsduur, zijn er drie verschillende rolstoel types:

  • Korte verblijfsduur

Het kort in een rolstoel zitten betekent dat u bijvoorbeeld van uw huis naar de parkeerplaats wordt gereden. Het gaat hierbij om korte afstanden met een kleine verblijfsduur. Voor deze korte periode voldoet een standaard rolstoel. Deze biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk verplaatst te worden. Let wel op de zitbreedte.

  • Middellange verblijfsduur

Middellang in een rolstoel zitten betekent bijvoorbeeld een uitje naar de dierentuin. Dit kan een middag zijn, waarin u dus voor een paar uur in een rolstoel zit. Daarom is het prettig als deze qua zitcomfort goed bij uw postuur aansluit. Hierbij is het prettig om rekening te houden met de zitdiepte, de zitbreedte en dus het zitcomfort. Ook hier is de juiste zitbreedte van groot belang!

Daarom is het fijn als de afstellingen van de stoel gemakkelijk aangepast kunnen worden. Niet alleen voor de inzittende, maar ook voor degene die de rolstoel duwt. Denk hierbij aan het eenvoudig in hoogte verstellen van de handvaten. Het gewicht van de rolstoel is ook belangrijk. Hoe lichter de rolstoel, hoe gemakkelijker deze overal mee naartoe te nemen is. Dat is niet alleen prettig voor de inzittende, maar ook voor de duwende. Die hoeft minder kracht te zetten tijdens het duwen. Verder kunt u het zichzelf comfortabeler maken door het gebruik van een kussen om op te zitten, of een schootkleed voor als het wat kouder is buiten. Zo kunt u optimaal genieten van uw dagje dierentuin (of boswandeling, museum, etc…)

  • Lange verblijfsduur

Lang in een rolstoel zitten betekent dat u niet meer zonder rolstoel kan. Hierbij is het het allerbelangrijkste om het meest comfortabele en prettige model te nemen. Belangrijk is om het soort rolstoel dan met een specialist te bespreken. Die mensen zijn er speciaal voor opgeleid om u te helpen en te begeleiden met het kiezen van de juiste rolstoel. Zij weten precies waar u ondersteuning nodig heeft en waarom.

Kortom: denk voor aanschaf van uw rolstoel goed na over de verblijfsduur. Zo weet u zeker dat u ongeacht uw situatie, lekker zit!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?