Rugband type

rugband-typeRugband type

Rugbanden zijn een belangrijk onderdeel van een rollator. Een rugband zorgt ervoor dat u veilig zit wanneer u op uw rollator plaatsneemt om even uit te rusten. Zeker als u moe bent, is het prettig om tegen een rugband aan te kunnen leunen. Zo weet u zeker dat u niet achterover valt.

Er zijn verschillende soorten rugbanden. Het is handig om goed op de hoogte te zijn van de soorten, zodat u kunt kiezen wat bij u past!

Soorten rugbanden:

  • Staal met rubberen omhulsel: de stalen band is een beetje gebogen, wat prettig is om tegenaan te zitten. Er zit een dik rubberen omhulsel omheen, zodat u comfortabel kunt leunen. Deze rugleuning is ook eenvoudig te verwijderen. Maar Tomzorg raadt aan om de rugsteun op de rollator te laten, want u weet maar nooit wanneer u even wilt uitrusten!
  • Stoffen: een rollator met een stoffen band is extra fijn. De stoffen band is flexibel, waardoor hij meegeeft wanneer u wat meer naar achteren wilt leunen. Ontzettend fijn dus! De stoffen rugleuning is van luchtdoorlatende stof. Verder is de rugband zeer breed, wat prettig is voor uw rug, evenals de flexibiliteit van de stoffen rugband. Als u wat langer wilt uitrusten is de stoffen rugband de goede keuze.

Beiden rugbanden zijn prettig en geven uw rug de steun die nodig is. Maar bovenal zijn rugbanden zeer veilig, zo weet u immers zeker dat u niet achterover valt wanneer u plaats neemt op uw rollator!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?