Ruimte besparen in de douche met onze douchekruk Anja

ruimte besparen met douchekruk AnjaAls het douchen niet zo makkelijk meer gaat, dan is een douchekruk of douchestoel erg handig. Zeker als de kruk niet te veel ruimte in neemt in de douche of badkamer. In de douche is de ruimte altijd beperkt, hier is het belangrijk dat er bijvoorbeeld een douchekruk of douchestoel wordt geplaatst die zo min mogelijk ruimte inneemt. Waarbij het ook prettig is voor de persoon die de kruk of stoel niet nodig heeft, dat het hulpartikel niet in weg staat ergens anders in de badkamer. Waarbij de persoon eventueel de kruk of stoel weer kan gebruiken voor een handdoek. Zodoende maakt u van een nadeel, een voordeel.

Meeste winst behaalt u met een douchekruk

De meeste ruimtebesparing is te behalen met een douchekruk, het liefst nog een driehoekige krukje. Deze kan namelijk perfect in een hoek worden geplaatst. Echter zal het driehoekige krukje altijd iets minder stabiel zijn dan een douchekruk met vier poten. Daarin tegen zit u in een hoek en heeft daarmee aan beide zijde extra steun. Waarvoor verschillende beugels verkrijgbaar zijn om het gaan zitten of opstaan in de kleine ruimte te verbeteren. Deze beugels zijn ook ruimtebesparend.

Douchezitje Vera

Andere ruimtebesparende oplossingen voor in de douche of badkamer

Er zijn meerder ruimtebesparende oplossingen voor in de douche denk dan bijvoorbeeld aan een opklapbare zitting als oplossing. Die is dan wel altijd aanwezig, maar kan ook ten allen tijde worden weg geklapt. Daarmee heeft u wederom de volledige douche ter beschikking.

TIP! Een badkamer is veelal een kleine ruimte. In deze ruimte is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk artikelen staan of rondslingeren met het risico van erover kunnen vallen.

Douchestoel opklapbaar GiselaIndien u een douchestoel nodig heeft (met rugleuning en armleggers) en deze na het douchen weer uit de douche wilt verwijdere dan is het makkelijk als deze opvouwbaar is. U kan deze dan opgevouwen  in de badkamer een plaats geven zonder dat deze stoel veel ruimte inneemt. Plus u heeft het voordeel van een volledige douchestoel, de stevigheid van vierpoten en hulp bij het gaan zitten of opstaan.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?