Slechtziend hulpmiddelen: hulpmiddelen voor meer zicht

Slechtziend hulpmiddelenSlechtziend hulpmiddelen: veel ouderen weten helemaal niet hoeveel er hier eigenlijk van zijn. Veel mensen krijgen iets slechtere ogen als ze ouder worden, en als uw ogen achteruit gaan is hier doorgaans helaas niets aan te doen. Waar wél iets aan te doen is, is het gebruiksgemak van de producten die u gebruikt. Kunt u niet meer goed zien hoe laat het is? Dat is geen probleem; u hebt gewoon een klok nodig die duidelijker is. Zou u wel een mobiele telefoon willen maar ziet u het niet zitten met al die kleine knopjes? Er zijn speciale seniorenmobieltjes die veel makkelijker in gebruik zijn.

Tomzorg heeft een mooi assortiment slechtziend hulpmiddelen en is voortdurend aan het uitbreiden. Hieronder ziet u een greep uit onze producten.

Slechtziend hulpmiddelen met grote knoppen

Uw kleinkinderen hebben u wellicht al eens trots hun nieuwe telefoon laten zien. Zelf wilt u ook bij de tijd zijn en als u graag een eind gaan fietsen is het zelfs heel veilig om een mobiele telefoon op zak te hebben. Bij Tomzorg vindt u bijvoorbeeld de zeer gebruiksvriendelijke seniorentelefoon Gouda. De tekstgrootte kunt u aanpassen tot een voor u plezierige grootte, hij heeft een extra helder geluid en zelfs een camera – leuk voor foto’s van de kleinkinderen.

Een andere mooie telefoon is Heerde. Die heeft vier geheugenplaatsen (voor veelgebruikte nummers) die handig te kiezen zijn en een GPS voor plaatsbepaling in geval van nood.

Telefoons zijn niet de enige dingen met kleine knopjes: ook de afstandsbediening van uw televisie kan knap ingewikkeld zijn. Universele afstandsbediening Friens heeft zeven knoppen waarmee vrijwel elke tv bediend kan worden. U programmeert hem eenmalig met uw huidige afstandsbediening en dan kunt u hem eenvoudig gebruiken.

Hulpmiddelen voor meer zicht

Slechtziend hulpmiddelen: grote klokSoms is de oplossing gewoon dat de dingen net wat groter zichtbaar moeten. Met een vergrootglas kunt u de prijskaartjes in de winkel en bijvoorbeeld uw handwerk vergroten. Een loeplamp is een fijne vrijstaande loep met een groter beeld en helder licht, perfect om een krant of boek te lezen. Loeplamp Emmen bevestigt u met de klem aan tafel of bijvoorbeeld boekenkast waarna u fijn kunt werken. Loeplamp Leiden kan ook in een voet op de grond geplaatst worden en heeft twee verwisselbare lenzen.

Soms moeten de slechtziend hulpmiddelen zélf wat groter: een klok met royale cijfers en duidelijke datumnotatie. Ook ideaal: een wekker waar u niet op hoeft te kijken, maar die met een druk op de knop vertelt hoe laat het is.

Genoeg slechtziend hulpmiddelen die u helpen als uw ogen wat achteruit gaan. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 085 021 24 24 of info@tomzorg.nl

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?