Soorten rolstoelen: welke zijn er?

Soorten rolstoelen rolstoel MiekeSoorten rolstoelen zijn er genoeg; standaard, luxe, modern, lichtgewicht… Noem het maar op. Welke rolstoel is voor u de beste? Hieronder lichten we een paar soorten rolstoelen uit, met ieder hun eigen voordelen.

Soorten rolstoelen

Standaard rolstoel

Een standaard rolstoel vindt u bij Tomzorg al voor € 199,95, de Mieke. Hij is standaard maar wel geheel naar uw wens af te stellen, bijvoorbeeld hoogte van handvatten en rugleuning, voetsteun is wegzwenkbaar, zithoogte verstelbaar enzovoort.

Lichtgewicht

Wilt u een lichtgewicht rolstoel, bijvoorbeeld om makkelijker te vervoeren? Rolstoel Jacqueline is super licht, makkelijk opvouwbaar en zeer compact te maken om bijvoorbeeld mee op reis te nemen. Ook is hij erg zwenkbaar.

Duwstoel

Soorten rolstoelen duwstoel SterreWilt u een rolstoel maar hoeft u deze niet zelf voort te bewegen? Dan is een duwstoel de juiste keuze. Duwstoel Sterre heeft vier even grote wielen – niet de klassieke grote voorwielen – en kan gemakkelijk voortgeduwd worden.

Als u een duwstoel wilt die zo compact is dat hij ook mee te nemen is in een tas, dan is duwstoel Roos de stoel voor u. Deze stoel is ideaal voor in de auto, trein of vliegtuig, wel gewoon stabiel en comfortabel en weegt maar 9,3 kilo.

Rolstoel en rollator in één

Tomzorg heeft ook een unieke combinatie van rollator en duwstoel in één, Barend. Als u gaat wandelen kunt u dan beginnen achter de rollator die voldoende steun biedt, en als u moe wordt verandert u Barend in één beweging in een duwstoel waarin u uw wandeling kunt voortzetten.

Accessoires voor alle soorten rolstoelen

Voor alle soorten rolstoelen hebben we ook accessoires. Met een handwarmer heeft u nooit meer koude handen in de rolstoel. Tomzorg heeft ook een comfortabel rolstoelkussen en een special anti-decubituskussen voor langdurig verblijf in de rolstoel. En ook hulpmiddelen zoals een duwhulp.

Alle soorten rolstoelen en accessoires bij Tomzorg bekijkt u hier. Vragen over wat bij u past? Neem gerust contact op!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?