Tips bij eerste rollator

tips-bij-eerste-rollatortips-bij-eerste-rollatortips-bij-eerste-rollatorTips bij eerste rollator

Bestelt u voor het eerst een rollator? Dan kan dit wellicht lastig zijn omdat u nog niet precies weet hoe een rollator werkt. Maar een goede voorbereiding is het halve werk, dus is het handig om een aantal dingen van tevoren te weten. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de rollator wanneer u deze eenmaal in huis heeft. Daarom heeft Tomzorg een paar tips voor u op een rijtje gezet:

  • Bedenk van tevoren goed waar u naar op zoek bent. Bij de rollators is er namelijk een verschil in gewicht en opvouwbaarheid (hoe makkelijker hoe prettiger).
  • U krijgt uw rollator binnen als een geheel pakket. Het enige wat u moet doen zijn de handvaten nog aan de rollator bevestigen. Dit doet u door de handvaten om de daarvoor bestemde buizen aan de bovenkant van de rollator te schuiven.
  • Let op de kabels van de rollator! Die moeten aan de binnenkant van de rollator geplaatst worden. Zo steken ze niet uit, maar zitten ze goed achter het frame geborgen. Dit voorkomt dat u blijft haken achter een uitstekende kabel.
  • Vergeet niet om uw rollator op de parkeerrem te zetten wanneer u er even op wilt gaan zitten. Dit doet u door de remmen naar beneden te duwen. Zo blijft de rollator stevig staan.
  • Wanneer u het dienblad op uw rollator bevestigt, zorg dan dat u deze stevig op het zitje aandrukt in de daarvoor bestemde punten (in elke hoek). Zo weet u zeker dat uw hete koffie veilig op de bestemming aankomt.

Wanneer u nog vragen heeft over het gebruik van uw rollator, of vragen heeft over de aankoop hiervan, kunt u ons altijd mailen via: info@tomzorg.nl of bellen via: 085-0212424. Veel wandelplezier met uw eerste rollator!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?