Toiletverhoger verschillen

Toiletverhoger verschillen Toiletverhoger verschillen

Naar het toilet gaan doet iedereen wel een paar keer per dag. Echter kan het soms zijn, dat een normale toiletbril niet volstaat. Deze is te laag, waardoor opstaan en gaan zitten veel moeite kost en lastig is. Of de oorspronkelijke toiletbril bevordert niet de natuurlijke stoelgang. Ook kan het zijn dat u wat zwaarder van gewicht bent, waarbij een normale wc bril niet aansluit op uw postuur.

In alle gevallen is het wel zo prettig om toch met een goed gevoel uw behoeftes te kunnen doen. Daarom zijn er toiletverhogers. Er zijn een paar verschillende soorten, en afhankelijk van uw situatie en uw voorkeur kunt u dan kiezen wat het beste bij u past:

Zacht

Deze toiletverhoger is voor de mensen met een wat zwaarder postuur, of voor wanneer u op zoek bent naar wat extra comfort. Deze toiletverhoger is zeer gemakkelijk op het oorspronkelijke toilet te bevestigen, (zonder verwijderen van de orginele bril en deksel), zodat u veilig en comfortabel kunt zitten. Hij is extra zacht, maar wel van glad materiaal zodat schoonmaken alsnog gemakkelijk gaat.

Normaal

Deze toiletverhoger zit eigenlijk net als ieder ander toilet, maar dan verhoogd. Er zit een toiletdeksel op, waardoor u de toilet gewoon kunt afsluiten zoals normaal. Zelfs zonder dat u uw originele toiletdeksel hoeft te verwijderen! Heeft u nu toch behoefte aan wat extra steun bij het opstaan en gaan zitten?  Dan kunt u ervoor kiezen om de toiletverhoger Sophie met armsteunen aan te schaffen, of u kunt handbeugels kopen voor aan de muur naast of voor het toilet.

Met beugels

Deze toiletverhoger zit net zoals een normale toilet, maar dan met leuningen aan de zijkant. Dit is extra prettig voor als u ook uw armen nodig heeft om op te staan, of gewoon op zoek bent naar wat meer steun. De leuningen zitten aan beide kanten, maar kunt u gemakkelijk weghalen en bijvoorbeeld gebruiken voor maar een kant. De Sophie bevat ook een toiletdeksel.

Bij alle toiletverhogers geldt dat het monteren u maximaal een minuut werk kost. Wel zo prettig, want zo hoeft u niet uw badkamer te verbouwen voor extra comfort! Verder zorgen alle toiletverhogers gemiddeld voor 9 cm verhoging. Bij enkele is dit ook instelbaar, waardoor u bij de meeste toiletverhogers zelf uw hoogte kunt kiezen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?