Uitleen hulpmiddelen kopen

Uitleen hulpmiddelen kopenUitleen hulpmiddelen kunt u gratis lenen voor een periode van maximaal 26 weken. Daarna kunt u ze gaan huren. Voor een vergoeding daarvoor heeft u een AWBZ-indicatie nodig, daarover kunt u meer lezen in deze blog.

In plaats van het lenen of huren van uitleen hulpmiddelen kunt u ook overwegen om het artikel direct zelf aan te schaffen. Met de voordelige prijzen van Tomzorg afgezet tegen de huurprijzen heeft u het zorgartikel sneller terugverdiend dan u denkt! Bovendien heeft u zelf de keuze welk artikel u wilt en heeft u het artikel al in huis als u het nog een keer nodig heeft. Bijvoorbeeld als u een rollator nodig heeft, of een hoog-laag bed.

Rollator huren of kopen?

Er zijn verschillende soorten rollators, elk afgestemd op de wensen van de gebruiker. Een binnenrollator bijvoorbeeld, of  een die tevens een rolstoel is. Als u zélf de rollator kunt kiezen in plaats van de algemene rollator die u bij de verhuur krijgt – en die wellicht zelfs te zwaar voor u is – kunt u erop rekenen dat u de rollator krijgt die ú nodig heeft.

Hoog-laag bed huren of kopen?

De meeste hoog-laag bedden in de verhuur zijn voorzien van een stalen rooster als bedbodem in combinatie met een incontinentiematras. Maar wie kiest er zelf voor “het comfort” van een stalen rooster onder zijn matras? En een slecht ademende incontinentiematras kiest u ook niet als u nog helemaal niet incontinent bent! Voor de verhuurden zijn deze echter erg gemakkelijk schoon te maken voor de volgende huurder, terwijl u juist als u wat ouder bent behoefte heeft aan het comfort van een goed comfortabel bed met een flexibele houten lattenbodem en een goed ademende matras! Als u een hoog-laag bed of ander hulpmiddel koopt, kunt u zelf kiezen en heeft u lekker uw eigen artikelen.

Uitleen hulpmiddelen kopen

Lees meer over huren en kopen, kijk eens rond in de webshop of neem contact met Tomzorg op via 088-091 91 91 of info@tomzorg.nl

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?